Ozgecmisteki arayi nerde ve nasil aciklamali..

|


Evde gecen surecte ise donmeyi istedigimde hemen istedigim gibi bi is bulabilecegime o kadar emindim ki bu yil uzunca bir Turkiye tatilinden (calismamanin en guzel yani uzun yaz tatilleri) doner donmez is aramaya basladim kanimca Eylul gibi ise girecektim:) Evde ki hesap carsiya uymuyor misali hersey yavas ilerliyor hala ciddi bisey yok etrafimdakilerin beni bol bol pohpohlamalarinin disinda!

Resumem hergun yaklasik 5 kisi tarafindan goruntuleniyor ama haftada sadece 2-3 recruiter benimle iletisime geciyor. Resumemi degerlendiren birkac arkadasa gore resume/ozgecmisim cok iyi ama hala neden daha cok kisi aramiyor diye dusunurken ozgecmisteki aranin insanlar uzerinde negatif etkisi oldugunu dusunmeye basladim.

Google'da biraz arastirinca illa aciklayici yazi yazmaya karar verdim. Bu yaziyi aslinda cover letter'da yazmistim daha once ama surekli ozgecmis/cover letterimi degistirdigim icin en sol halde o paragrafi cikartmistim. Simdi yeniden eklemek sart oldu.

Ayrica, yavas ilerleyen bu surecte linkedin ve diger business networking site'lardan ulasabildigim kisilerle iletisime gecip benim durumda olan bir kisiye ne gibi tavsiyelerde bulunabileceklerini ogrenmeye calisacagim.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails