Faydali Kaynaklar



Uzun bi aradir is aramaya ara vermistim. Aslinda bu zahmetli surecte karsilasilan olumlu-olumsuz o kadar cok deneyim ediniyorum ki keske zaman yaratip bunlarin hepsini buraya yazabilsem. Yaklasik bir aydir Halloween ile baslayan etkinlikler Kurban bayrami ve arada cocuklarin diger programlari ve benim yapmam gereken ozel isler yuzunden "is arama" modundan cikip tekrar "anne" moduna gecmeme sebep oldu. Bu surecte is basvurulari yapamasamda duzenli kariyer kitaplari okudum. Cok sevip cok faydalandiklarim sunlar:

Resume Magic by Susan Britton Whitcomb : Inanilmaz faydali bir kitap, bir cok farkli ornek var. Cok detayli bir bicimde ozgecmisteki bolumleri irdeleyip farkli alternatifler sunuyor.

Cover Letter Magic by Wendy S. Enelow/Louise M. Kursmark . Resume Magic kitabinin devami niteliginde cover letter/ on mektup yazmak icin gerekli tum bilgiler ve sablonlari icerigiyor. Ben her ne kadar son zamanlara yeni ise basvurmasamda tum cover letter veya "thank you" notlarimi buradan faydalanarak yaziyorum. Icerdigi tum ornekler ve aciklamalar cok profesyonel.

Konock 'em Dead by Martin Yate, C.P.C Ultimate Job Search Guide : Bu kitabi aldigimda henuz cok ciddi gorusmelerim baslamamisti. Su anda her bir gorusme oncesi bu kitaba goz atmadan edemiyorum. Basarili bir gorusmede dikkat edilmesi, yapilmasi soylenmesi gereken herseyi kapsiyor. Cok akici, hizli okunan bir kitap. Kalin olmasina ragmen ben kutuphanede 1-2 saatte nerdeyse bitirmistim. Ilk bolumde "Networking" ile ilgili cok faydali konusma scriptleri var. Ozellikle "cold calling" yapma konusunda benim gibi ckingen iseniz cok faydali. Ben simdi follow konusunda kendimi daha rahat hissediyorum.

Back on the Career Track by Carol Fishman Cohen and Vivian Steir Rabin- A Guide For Stay-at-Home Moms Who Want To Return To Work. Benim modumu negatiften pozitife ilk 30 dakikada cevirmeyi basaran muthis bir kitap. Cok gercekci, abartmadan herseyi artisi ve eksisi ile anlatan gercek hayattan basari oykuleri ile dolu. Kesinlikle ise ara vermis annelerin okumasi gereken guzel bir kitap.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails