Odak eksikligi ve Sonuclari

|


2009 yilina veda etmemize cok kisa kala her yil oldugu gibi ben yine mevcut senenin bize getirdiklerini, yila baslarken ki hedeflerimize (kisisel, ailevi ve finansal beklentiler) ne kadar ulasip ulasmadigimizi yazili olarak not alirim. Yazili ve gorsel olarak sonuclara bakmak bence hem akilda kaliciligi hemde etkinligi acisindan cok daha faydali.

Hedef listemde ki ana hedeflerin 80% gerceklekmis, finansal olarak tutarli harcamalarda ve tasarruflarda bulunmusuz. Aile olarak huzurlu, mutlu ve saglikli bir yil gecirmisiz. Esim kariyerinde emin adimlarda ilerliyor, yaptigi isi severek.

Benim kisisel hedeflerim arasinda bu yil sonu itibariyle is hayatina donebilmek yer aliyordu ben yil sonuna cok az kalmis olmama ragmen bunu basaramadim. Goreceli olarak uzun sayilabilecek bir zamandir is arama modundayim. Geriye donup baktigimda bu gecen 4 ay boyunca gercekten etkin veya odaklanarak is aramadimi fark ediyorum.

Planlarimdan veya yapilmasi gerekenleri bilmeme ragmen uygulamaya gecememisim maalesef! Bunda bircok faktor var. Cocuklarin hala tum gun anaokulana gitmemesi, kis nedeniyle cogunlukla evde zaman gecirmemiz nedeniyle onlari eglendirme gorevimin yogunlasmasi, telefonda cok zaman kaybetmem, aksamlari gun yorgunlugunun cokmesi ama en onemlisi benim is arama isine yeterince ODAKLANMAMAM, yeterince islere basvurmamam, her bir olumlu gecen gorusmeden sonra sanki o is olacakmis gibi is arama calismalarini birakmam!

Bu liste uzayip gider ama en azindan sorunun kaynaklarini belirledim ve cozum konusunda gerekenleri yapmaya basladim. Son 2 haftadir yine hicbiryere basvurmadim cunku olmasini cok istedigim bi yerden haber bekliyorum. Burada Christmas nedeniyle hayat durdu. Ocagin ilk haftasina kadar (alisveris merkezlerinde buyuk indirimleri saymazsak!) her tarafta tatil havasi dolayisiyla bir uyku modu olacak. Beklenen haber aslinda ilk gorusmede soylenildigi gibi Ocaktan once gelmeyecek. Ben belki tembellikten belki de cok sevdigim dedecigimi kaybetmenin verdigi uzuntu ve yastan Aralik ayini biraz bos gecirdim.

Bir arkadasim beni degerlendirdikleri kurumu duyunca oraya girersen "Nirvana'ya ulasirsin" demisti, ben hicbir sey yapmadan simdi bir hayalimin daha gerceklesmesini bekliyorum..

Ama basari cabalayanlarin, hedefe yonelik calisanlarin hakki degil mi? Oyleyse simdi vakit yeni hedefler belirleyip onlara ulasmak icin plan hazirlamakta. Umarim, 2010 yili herkesin beklentilerine bir adim daha ulastiklari guzel bir yil olur..

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails