Gecen Haftanin Ozeti


Yine isin ucu kacmak uzere calismak isteyip is bulamamaktan yakiniyorum ama yine gerekli cabayi gostermedigim veya gosteremedigim bir donem geciriyoruz. Dusundukce ama sunu da yapmam gerekiyordu, su geldi bu oldu seklinde sebepler one suruyorum kendime.

Hem annelik hemde is arama modunda olmak zor gercekten basvurulacak isler erteleniyor sonrada unutuluyor bir sekilde. Onun onune gecmek icin yine yazmak sart oldu!

Gecen haftanin ozeti kisaca soyle:

Pazartesi: Haftanin en verimli gunu idi. Sanirim 5-6 tane ise basvurdum hosuma giden 2-3 tane daha is vardi sonra gonderilmek uzere ara verdim bi daha is basvuru moduna donemedim. Simdi baktim sistemden kaldirmislar.

Sali: Cocuk kabul gunum oldu. Ilk once sevdigim bir arkadasim doktora giderken 11 aylik oglunu birakti. Tam Anna oglunu almaya gelirken binadan cocuklarin sevdikleri bir arkadasinin annesi 2 veletle geldi. Onlarin gelisi ile ev havaya uctu zaten bi bi anda 4-5 erkek birada. Sanirim is anlaminda bisey yapmadim,.

Carsamba: Baska bi arkadasim kizini birakti disciye giderken. Nazli bir kizimiz, oglanlarla dengeyi kurmak gerekti ara ara. Marianne'i babasi alinca sanirim oglanlar uyumustu bende evi toplamak yerine 1-2 internet uye oldugum isle ilgili gruplardaki uyelerle yazistim. Bunlardan Rebecca, Robert Half 'in Amerika'daki subelerinden birinin muduruydu bayagidir yazisiyorduk. Ozgecmisimi istemisti, goz attiktan sonra Toronto'daki Robert Half'deki ilgili Direktor'le benim icin gorusmus onunla ilgili gelismeleri yazmis bende tesekkur mesaji falan yazdim. Diger Women in Finance grup uyelerinden gelen mesajlara cevap verdim.

Persembe: Onceki hafta Is Arama kurumlarindan bi tanesine (Women on the Move di sanirim) gitmistim. Oranin koordinatoru is gorusmelerine bunca araya ragmen cagrilmamin iyiye isaret oldugunu soylemisti. "Ozgecmisin iyi ama belki is gorusmesinde eksiklerin vardir" diye eklemisti. Sonra Deneme Is gorusmesi icin persembe icin sozlestik. Gittigimde ne verdigi dosyalara bakacak vaktim olmustu ne de hazirlik yapacak. Kadina da soyledim ama dedim yinede yapalim. Genel olarak zaten kendimi iyi ifade ederim, zayif yanlarimida bazi cevaplar hazirlamistim. Ozellikle ne kadar bu kadar ara verip simdi yine donmek istemem gibi. Deneme gorusmemiz bitince kadin hemen benim performansimi degerlendiri.  Zayif noktalarima iliskin cevaplari cok inandirici, dogal ve ikna edici bulmus. Onceki is tecrubemi anlatirken yaptigimiz islere iliskin is hacimlerini, musterilerimizin sayi ve global olmalari gibi detaylari vererek is gorusmesini yapan kisinin is ve benim hakkimda resmin butununu gormesine yardimci oldugunu belirti. Ama ozunde "cok iyidin" dedi. Ben bundan sonraki asama nedir dedigimde buraya gelmene gerek yok dedi. Cok yakin bi zamanda iyi bir is bulacagina eminim dedi. Peki dedim hep soyledikleri gonullu isler? Senin dedi onlarda calismanada gerek yok, senin icin vakit kaybi. Bende tesekkur edip, kendi kendime yine is basa dustu diyerek ayrildim.

Ogleden sonra nispeten sakin bi zamanda telefon caldi, numara yabanci idi ama ben Robert Half'dan aradiklarini anladim. Hemen cocuklara ufak rusvet vererek odama kactim, kapiyi kilitledim. Arayan Rebecca'nin bahsettigi Raffi'diydi (Bolum direktoru). Olaya cok ciddi girdi onceki ucunda is olmayan is gorusmesini hatirladim..Eyvah tarih tekkerur ediyor derken dinledikce adamin cok arkadasca ve yardim etmek niyetinde oldugunu anladim. Cok faydali ogutler verdi gerceklerden uzaklasmadan. Ozetle, onlarin zorla elde ettikleri musterileri/isverenleri tatmin etmek icin en iyi adayi bulmalari gerektigini (cunku ondan para kazaniyorlar) ve maalesef ara vermis birini onlarin sektorunde musteriye kabul etmenin cok zor oldugunu belirti. Ama dedi bi yerden basla nerden oldugu onemli degil biraz calis beni ara sana seve seve yardim ederim dedi. Bu esnada saka gibi iki oglanin ayni anda kakasi geldi. Acilen ikisini farkli tuvaletlere oturtum iki banyo arasinda kosusturmaya basladim. Konusmanin buyusu tabi bozuldu ozur diledim. Cok kibarca lutfen dedi cocuklarinla ilgilen ama ozur dilemen icin hicbir neden yok seslerini bile duymuyorum. Gunun buyuk kismini telefonda gecirdigini, cok daha kotu durumlarla karsilastigini soyledi. Aklima beni 5 dk sonra arayacagini soyleyip aramayan beyin avcisi geldi. Biraz daha piyasalar hakkinda konustuk sonra baglantiyi koparma diyerek kapatti telefonu.

Cuma: Cocuklar hafif usutmus gibiydi programa goturmedim evde kaldik. Rebecca'ya ve Raffi'ye tesekkur mesajlari yolladim. Linkedin'de eski calistigim 1-2 arkadasimi buldum. Birde daha once calismak istedigim bir kurumdaki Insan Kaynaklarinda calisan birine mesaj atmistim. Ozgecmis yollama ile ilgili ama asil amac o bankada birileriyle baglanti kurabilmekti. Uzerinden sanirim 2-3 hafta gecmisti ben unutmustum bile. Cok ozur dileyerek cevap yazmis. Sordugum sorunun cevabi hayir ama keske yardimci olabilseydim falan demis. Beni tanimadan o kadar onemseyen cevap yazmasina sevindim. En azindan o istedigim bankada simdi kontak bi isme ulastim. Daha tesekkur mesaji yazmadim ayip olmazsa baska bi soru sormayi planliyorum:)

Dusununce ben is hayatinda baglantilar kurmada fena degilim, geride kaldigim nokta yeterince ise basvuramiyorum. Basvurdugum islerde de maalesef dogrudan veritabanlarina ozgecmis yollandigi icin aranilan ozelliklere sahip en guncel adaylar is gorusmesine cagriliyor. Ben mukemmel aday olsam bile belki ozgecmisimi kimse gormuyor. Elden ozgecmis ulastirilmadikca veya iceriden tanidik olmadikca bu is zor olack gibi ama hayirlisi artik.

2 yorum:

anneyazar dedi ki...

Merhabalar:) Serüveninizde başarılar. )
Hayret ben hep Kanada'da iş çok gibi düşünürdüm:( Bence de vaktiniz malum sebeplerle az olduğundan yeterli başvuruda bulunamıyorsunuz galiba.

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Merhaba Anneyazar,

Kanada bence hic anlatildigi gibi oyle sinirsiz is kaynaklari ile dolu olmadi. 90'lar gocmenler icin goreceli ile daha kolaymis ama simdi bariz bir ayrimcilik var bunu "no Canadian experience-No job diye yapiyorlar" Zor durum eger hic ise girmezlerse nasil, deneyim yapacak bu gocmenler?

Ben "No Canadian experience-No job" dongusune takilmadim hem burada daha once calistigim hemde Turkiye'de yabancilarla kuresel bir konuda calistigim icin..Ama bu seferde annelikten ise ara verdigim icin sisteme girmekte zorlaniyorum..

Neyse, bi sekilde olacak insallah:)

Sevgiler,

Related Posts with Thumbnails