Is Arama Surecimi Etkileyen Faktorler

|


Su anda bugun basvurusu son olan bi ise basvurmam lazim ama bi turlu kafami toparlayamiyorum. Maalesef burada her is icin tek bir tip CV gondermek pek mumkun degil icin. Rekabet o kadar fazla ki, her bir is icin neden sizi secmeleri gerektigini ikna edici noktalarini CV'de veya on mektupta(cover letter) one plana cikartmak lazim. Buda o kadar zaman alici bir is ki tam konsantrasyon gerektiriyor buda bende en az olan sey.

Araya 40 tane sey girince ben tabi olaydan kopuyorum, baska motivasyonumu etkileyen seylerde var. Is basvurmadan once dusunurken hem su listeyi cikarttim aslinda hicbiri cozumlenemeyecek seyler degil..
  •  Ufak cocuklarimin olmasi, ilgi ve alakaya halen ihtiyaclari olmasi: Benim laptop basina oturmamla birlikte birden bire benimle oynama istekleri depresiyor!
  • Kuzeyde bir yerlerde yasamamiz ve cetin kis sartlari insanda depresif bir hava yaratiyor. Hergun insanin icini karartan bir hava ile uyaniyoruz en azindan 6-7 ay. Fena gecmeyen bir kisa ragmen hic evden cikmadan gecen gunlerin sayisi fazla.
  • Hala cocuklara bakacak icimize sinen bir anaokulunun olmamasi.(Sanirim en buyuk faktor bu).
  • Cok iyi gecen gorusmelere ragmen, is hayatindan biraz uzaklasmam yuzunden red cevaplari almam. Herkesin ustune basa basa baslangic olarak gecici, daha az uzmanlik isteyen veya 2-3 basamak altimda olan islere bak zamanla kariyerin toparlar diye uzerimde baski yapmasi.
Bu saydigim nedenlerin bir sekilde hepsi halledilebilir ama sonuncu maddeye gercekten cozum bulmak daha zor. Uye oldugum forumlarda, cevremdeki es dost, araci kurumlarda calisanlar, ozetle herkes bana biraktigim yerden is hayatina donmenin mumkun olmadigini soyluyor. Boyle aci bir gercek motivasyon duzeyini korumak zor cunku. Amac sadece is hayatina donmekse onu basarmak nispeten kolay ama biraktigim yerden yeniden baslamak zordanda ote imkansiz gibi!





5 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel bilgiler paylaşıyorsun bizlerle sevgili Bir annenin işe dönme macerası.İyi kötü bir çok deneyimi okuyoruz.Umarım yeni işe girecek olanlara yardımcı olur bu yazılar
Sevgilerimle
A.B

bilge dedi ki...

merhabalar fazla evde kalamadığımdan (köydeki çiftlik evinde veya çeşme deki inşaatta oluyorum)yazılarınıza gec yorum yazabiliyorum ..güzel yazınla iş arayanlara güzel ip uçları veriyorsun izmirden sevgiler...

Unknown dedi ki...

merhabalar, mutlu sona ulasmaniz dilegiyle:)yazilarinizin konusu ve blogunuz cok ilginc ayni zamanda faydali:)bu icerikte bir kitap bulsam hemen alirim su gunlerde, size rastladigim iyi oldu:)hem motive ediyorsunuz hem de yalniz degilim hissi veriyorsunuz:)tesekkurler ...

Lapis lazuli dedi ki...

Kanada gonullu calismalara onem veren bir ulke, CV lerde ozelliklerin yaninda nerelerde gonullu calismalar yaptigin da onemli. Burada cekirdek aile olarak yasiyor olmak basli basina zor, haliyle iki kucuk cocukla ise gitmek hayli zor ama illa ki gidilmeliyse CV ye oyle, boyle birkac gonullu is eklemeyi saglamakda fayda var, ya da girmek istedigin herhangi bir sirkette gonullu bir pozisyon varsa kendini gostermek acisindan deneyebilirsin ama tabii para gelmiyor olmasi, cocuklara baktirmak icin para harcayacak olmak gibi seyler cok dusunulesi...

Blogunu yeni yeni okumaya basladim, kolay gelsin, welcome to Canada!

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Sevgili A.B., cok tesekkurler..Umarim birilerine faydam olur gercekten.

Sevgili Bilge, o kadar yogunluk arasinda firsat bulup yorum yazdigin icin cok tesekkurler. Bu arada bende senin yerinde olmak isterdim. Ne guzel oralarda baharin guzelliginden yararlanip yaza hazirlaniyorsunuz! Cok sevgiler..

Merhaba Yelda, blogumun icerigini begenmene sevindim. Aslinda ayni durumda olan bircok kisi var ama sanirim cok paylasilmiyor bu konu! Sen ne tur kitaplar ariyorsun? Is arama surecinde motivasyon mu yoksa genel olarak is arama surecimi? Benim ilk yazilarimda is aramayla ilgili kaynak kitaplar olacak. Yok eger uzun bir aradan sonra ise donme ise o zaman baska kaynaklar var. Tabii birde benim yazdiklarim var:) P.S. Senin blogunda cok renkli, harika fotolarla dolu..

Lapis Luzuli, maalesef Kanada dedigin gibi kendi biseyler kazanmadan, kazandirmiyor! Gonullu calismaktan hic gocunmam ama cocuklarin surekli gidecegi icimize sinen bi daycare bulamadik. Tek begendigimiz yerin bekleme listesine gecen yil girdik, bu Eylul'de cocuklarin kabul edilme ihtimali yok gibi bisey. Gide gele, telefon ede ede bi hal oldum..Aslinda o yuzden de biraz is arama calismalarim tam gaz gidemiyor. Ilk once cocuklara bi yer bulmam lazim, ama her evde cocuklarini buyuten anne gibi fazla ince eleyip, sik dusunuyorum. Gorusmek uzere, bende sizin yazilarinizi takip ediyorum.

Related Posts with Thumbnails