Ahh Angie!.. Is Gorusmesi (Sonuc)

Angie Fernando, bekledigimiz direktor rotarli olsada bizden onceki toplantisindan cikti. Biz Paul'le beklerken binbir ozur diledi beklettigi icin. Bu esnada yaklasik 7-8 kisi merakli gozlerle suzerken, Angie'de beni bastan ayagi suzdu. Hani olur ya filmlerde kamera ayakkabilardan baslar yukari dogru cikar aynen oyle abartisiz. Sonra gulumsedi, bende guldum..Ilk notumuz pozitif herhalde diye algiladim.

Hemen toplanti salonuna gectik. Klasik bisey icip icmeyecegimi sordular. Ben tesekkur edip, iyi oldugumu soyledim ama Paul istersen su al dedi (seni terletecegiz ihtiyacin olur dercesine ve nitekimde oyle oldu!). Bende bana uzatilan siseyi aldim ama hic acmadim bile.

Cok uzatmadan basladilar soru yagmuruna. Ilk soru sirket hakkinda neler bildigimi sordular. Bingo! Herseylerini biliyordum..Anlattim..

Angie..wow benden daha cok sey biliyorsun sirket hakkinda dedi..Gulumsedik..

Sonra sirketin sistemini kullanip kullanmadigimi sordular hayir dedim ama benzer sistemlerde calistim. Sanirim buna yanlis cevap verdim..Bilmesemde cabuk ogrenirim falan demem gerekirdi.

Angie, ozgecmisimde bazi yerlerin altini cizmis onlardan sordu 1-2 soru ama cok zorlayici degildi.

Angie bitirince Paul dedi benim bayagi sorum olacak izin verinseniz..Ve asil gorusme basladi.

Durmaksizin, sordukca sordu. Onundeki kagitta alt alta en azindan 10-15 soru vardi. Cok sikistirdi. Hayatimda bu kadar bilgiye dayali bir gorusmeye girmedim sanirim. Bi sekilde kendimce guzel cevaplar verdim saniyordum. Dolayisiyla havam cok pozitifti.

Sonlara dogru cok zor bir soru sordu, bilmedigim biseydi. Biraz yuvarlamaya calistim tam toparlayamadim. Yandim simdi derken cep telefonu caldi. Cok bozuldu acik unuttugu icin. Bin ozur, bende biraz nefes aldim cunku cok sikistiriyordu. Telefonu kapatti tam cevabini alamadigi icin yuzume bakti daha soyleyecegim bisey var mi diye ama baska soruya atladi.

Emin olamadigim sorularda dogru cevap bumuydu diye espri yaptim. Onlarda baskalarinin cevaplarini soylediler..

Derken Angie son ama en zor sorularindan birini sordu. Cevabimi ve o anki halimi birinin kameraya aip bana izletmesini cok isterdim.

Soru is geregi farkli sehir ve ulkelerdeki musterilere toplantilar icin gidip gidemecegimdi?

Icimden zor dostum diyordum ama cevap olarak "tabi ki onceden haber verilirse" dedim. Evde iki kucuk cocuk ve yogun calisan bir esle zor benim boyle bir gorevi kabul etmem tabi..Neyse, bi sekilde caresini buluruz diye dusundum.

Ikinci can alici soru, fazla mesai yapabilirsin degil mi, bu 9-5 arasi bir is degil. Is bitmeden kimsenin cikmasini istemem dedi. "Hic problem degil, fazla mesai nedir cok iyi biliyorum esimden dolayi" dedim..Ama yine muhtemelen, yuzumdeki ifadeler ve soylediklerim ayni degildi.

Sozu yine Paul aldi beni sikistirmak icin 2-3 baska soru sordu. Bence onlara fena cevap vermemistim. Yada verdigim cevaplardan cok genel hava cok pozitifti.

Bana sormak istedigim bisey olup olmadigini sordular bende 1-2 soru sordum. Artik bu bittiginin isaretiydi. Paul son olarak cok acil karar vereceklerini soyledi. Cuma'ya kadar karar vermis oluruz dedi, ustune basarak "fakat her durumda ben seni arayacagim gorusmeni degerlendirmek icin" dedi.

Tesekkur edip ciktim. Binandan cikip kendimi ilk Starbucks'a atip esimi aramak istedim saata baktim 11'e geciyordu. Demek ki icerde 1 saate yakin kalmisim. O da ne Starbucksa girdim tiklim tiklim, oyle kucuk mahallemizdeki kose basi olanlardan degil, devasa bi yer ama oturacak yer yok. Insanlar kokteyldeymis gibi ayaktakustu birbirleri ile konusuyorlar. Gunlerden sali ve saat sadece 11.15 civari oyle tatili bile degil. Piyasalari buradan yonetiyorlar diye dusundum.. Bi sonrakine dogru yurumeye basladim. Ama hepsi ayni..Insanlar burada gayet rahat ortamda calisiyorlar tabi mesele o islere girebilmek:) (Esim burada ek yorum getirdi o insanlar cok yogun calisiyorlardir bakma onlarin o hallerine dedi.  Esimde cok yogun calisiyor o yuzden sirketlerinde odul olarak mesai sonrasi/after-hours partileri ve her cuma 3'ten sonra is yerinde bira, votka ve bilumum alkollu iceceklerin calisirken yudumlanma imkanlari var! Yorum size kalmis kendisi Turkiye'de ki calisma ortamlarini hic bilmiyor:))

Sali ile Persembe arasi, ise alinacakmisim gibime geliyordu. Herseye mukemmel cevap vermemistim ama bazen hisseder insan yada oyle olmasini ister. Ben bu isin olmasini istemistim. Cuma artik olmayacagini biliyordum. Hicbir zaman is gorusmesinde soylenen zamanda karar verilmez onceden coktan karar verilip, ise alinacak aday aranmis olur o gune kadar.

Ben neden olmadigini merak etmeye basladim. Kucuk cocuklarimin olmasi mi, yoksa bu ic icin genc olmam mi-cok fazla ust duzey banka musterileri vardi onlarla buyuk sektorel toplantilar yapilacakti-, yoksa ara vermemmiydi beni almamalarinin asil sebebi hic ogrenemedim. Dayanamayip 4 gibi Paul'u aldim, ustune basa basa soyledigi mulakat degerlendirmesini duymak icin ama isinde son gunu oldugu icin erken cikmisti sanirim..

Bende sadece cevaplanmamis sorularla basbasa kaldim..

Bu arada her Angie deyisimde Rolling Stones'un Angie sarkisi gelir..

Ahhh Angie..You can't say it, can you? :)

7 yorum:

Selen dedi ki...

Hayirlisi olsun, demek ki sizin icin en iyi secenek degilmis. Ama yine de gorusmenin degerlendirmesini alma hakkinizi ihmal etmeyin, mutlaka konusun Paul'la bence.

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Merhaba Selen, kararin verilecegi gun maalesef Paul'un iste son gunuydu! Biraz arastirdim(linkedin vs) ama ona ulasabilecegim bi e-mail bulamadim. Yoksa gercekten cok isterdim onlarin gozuyle interview'im nasil gectigi. Contractor olarak calisan recruiterlar cok mobilelar..Icimde bi his birgun bi yerlerde gorucekmisim gibime geliyor:)

bilge dedi ki...

hayırlısı olsun inşallah seyehat etmeyeceğin çocuklarına daha fazla vakit ayırabileceğin bir işin olur türkiyeden sevgiler..

Meral Erdoğan dedi ki...

"fakat her durumda ben seni arayacagim gorusmeni degerlendirmek icin" ah ne sahane biri demistim ki...

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Bilge, icimden gecenleri dilemisin cok tesekkurler!

Meral, bende oyle dusunmustum daha gorusmeler baslamadan bile cok fazla benim tarafimda gibiydi. Ogreniyoruz insanlar sozlerini tutmayabiliyorlar:(

didem dedi ki...

Merhaba,
Blogunuzu Bilge'nin izledigi bloglar arasinda gordum, yurtdisinda yasadiginizi ogrenince ortak bir noktamiz oldugunu farkettim.
Artik ben de takipciyim. Is konusunda bol sans diliyorum. Umarim istediginiz kafanizdaki gibi birsey cikar. Sevgilerimle, Didem

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Hosgeldin Didem! Bende simdi baktim bloguma..Kuzey Amerika deneyimi bu olsa gerek, hayatlarimiz cok benzer:)

Related Posts with Thumbnails