Beyin Avcilari(Headhunters) ile Calismaya Calismak


Bunca aydir kac tanesi ile gorustum hatirlamiyorum ama bir turlu Beyin avcilarinin calisma prensiplerini cozemiyorum.

Prensipte once bir talep yaratiyorlar; nerdeyse kapi kapi sirketlere gidip yada tum mesailerini telefonda gecirerek hedef sirketlere sizin elemanlarinizi biz bulalim, var mi acik pozisyonunuz diye sirketleri ikna etmeye calisiyorlar. Yada sirketlerin verdikleri ilanlara gore elemanlar bulup onlari sirketlere pazarlamaya calisiyorlar.

Musterilerin aradiklari ozelliklere gore ya hemen is sitelerinde is ilanlarini veriyorlar yada Workopolis veya Monster gibi sitelerde is arayanlar veya guzel bir is olursa is degistiririm/ baska yere gecerim diyenlerin profillerinden elemeye gidiyorlar.

Ben ne zaman beyin aviclarinin verdikleri ilanlara ozgecmis yollasam, cevap cikmiyor ama gun gecmiyor ki soyle bir is var ilgilenirmisin diye email geliyor ve on elemelerden sonra is gorusmesine gidiyorum. Ellerinde pozisyonlara beni databaseden aradiklarinda uygun buluyorlar is ve mulakat icin ama ben onlara basvurdugumda uygun gorulmuyorum.


Dusununce ilginc bir durum arkasinda yatan sebep, is ilanlarina cok fazla basvuru olmasi ve hepsine goz atmamalari olabilir mi?

1 yorum:

bilge dedi ki...

dilerim istediğin gibi bir iş bulursun çocuklarına zaman ayıracak şekilde kimbilir ne sebebler vardır .sevgiler..

Related Posts with Thumbnails