Is Gorusmeleri(Oncesi)

Gecenlerde ilk arama ile son arama arasinda uc hafta gecen neredeyse yilan hikayesine donen bir is gorusmesine gittim.Yine beyin avcisi biri tarafindan kesfedilip, uygun goruldugum bir isti. Diger islere kiyasla tam benim onceden yaptigim ama daha kuresel boyutta calisan bir Amerikan sirketiydi (zaten sansima hep merkezi Amerika'da bulunan isler cikiyor seyahat etmeyecem/edemem dedikce).

Is gorusmesine cagrilmadan bi hafta once onumuzdeki hafta is gorusmesine cagrilacagim soylendi ama dediler biz teyid e-maili yollariz. Olasi is gorusmesine birgun kalaya kadar hic seda cikmadi bende hic is gorusmesi modunda degildim hazirlik bile yapmadim teyid gelmedi bir aksilik cikti herhalde diye. Gorusmeye 24 saatten az kala Paul'den email ve telesekreterde mesaji gorunce sasirdim. Bir anda hemen heyecanla hazirliklara basladim.

Sirket hakkinda cok genel bilgim vardi ama tum gece sinava calisir gibi bilgi topladim. Kimdirler, ne yaparlar, musterileri kimler, neredeler gibi. Sektordeki tum gelismelere goz attim. Bilgilerimi tazelemek iyi oldu aslinda. Ilginc seyler ogrendim bu arada, gelismekte olan bir piyasa dedikleri Turk Sermaye Piyasalari operasyon acisindan Kanada'daki operasyonlardan bayagi onde (elektronik bankacilik gibi konularda en az 5 yil ondeyiz bu arada).

Anne modundan kurtulmak icin kisisel bakim uyguladim. Dolaptan cicili bicili takim elbiselerimi cikarttim. Buradaki adaylarin ozensiz giyinmelerine ragmen ben her zaman en sik halimle gitmeye calisirim is gorusmlerine ve her seferinde aklima yeniden Uzeyir Garih gelir.

Sanirim universite 1'deydim. Bizim bolumun Isletme Arastirma Toplulugu (IAT) vardi is dunyasinin basarili kisilerinin katildigi konferaslar organize ediyorlardi. Konferanslardan birine Uzeyir Garih davetliydi. O konferasta bircok onemli seyler paylasmisti bizimle ama benim en cok aklimda kalan "İnsanlar; kıyafetiyle karşılanır, bilgisiyle ağırlanır ve kişiliğiyle uğurlanır" idi.

Kilik-kiyafet gercekten cok onemli insandaki ilk izlenimin pozitif olmasi icin. Buraya geldigim ilk yillarda uluslarasi bir yatirim sirketinde tepe yoneticisi olan bir mentorum vardi. Oda gocmenlerin basarisiz olmalari arkasinda "charity work/yardim derneginin eli degmeli" gibi durmalarini gostermisti. Gercekten bazi ulke vatandaslari (Hintliler vs) ilk baslarda feci otesi giyiniyorlar.

Vakit gelip hazirlandiktan sonra mutlaka yanima icinde ozgecmisimin 1-2 kopyasini, is ilaninini ve diger faydali bilgilerin oldugu portfoy cantami alip yolla ciktim.

Gidecegim yerin adresini onceden haritadan bakmistim. Inecegim istasyon, finans merkezlerinin kalbinde olacagi icin ayrica sevindim. Cocuklari arkadasima goturdum, oradan cikip metroya yetismem icin bayagi kosmustum ama olmasi gerektigi gibi gorusmeden 10 dk once vardim hedefe:)

Insan Kaynaklarina geldigim haber verildi ve ben beklemeye basladim...

2 yorum:

alya hanımın annesi dedi ki...

sonucu çookk merak ettimm.umarım gönlünüzce olmuştur..
sevgiler...

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Sevgili Alya'nin annesi sonuc maalesef olumsuz:(

Related Posts with Thumbnails