Is Gorusmesi (Onceki Gunden Devam)

|







Insan Kaynaklarindan Paul'u beklerken etrafa goz attarken, dev ekranlardan toplanti odalarinin o gunku planini gordum. Gorusecegim direktor Angie ayni anda 2-3 yerdeki toplanti salonlarinda goruluyordu. Ne kadar yogunlar diye dusunurken Paul geldi tam 10'da. 

Adami gorunce sasirdim biraz.. Ismi Paul Sims karsimda tipik bir Kanadali beklerken, esmer uzun boylu bir Hintli buldum (birinci sok). Telefonda konusmasinda hic aksani yoktu hep uykulu gibi konusmasi disinda. Ama adam Hintliymis! Ismini buraya adapte olmak icin mi degistirdi yoksa ulkesinde daha dogdugunda mi boyle isim verdi ailesi bilinmez ama daha once yazdigim "Isimlerimiz Kariyerimizi etkiliyor mu 1 ve 2 " yazilari geldi aklima. 

Ayak ustu sohbet ettik, Angie'ye(direktor) haber verilmesini istedi resepsiyondaki Amy'den. Amy'de o zaten arkanizdaki odaki toplanti odasinda dedi. Bu arada oradaki toplanti bol kahkali gecmekteydi. Paul nasil olsa Angie hemen cikar diye tekrar otur falan demedi. Ayakta bi 5 dk karsilikli nezaketen gecmistir. Bakti Angie'den ses seda yok bana otursana dedi. Boylelikle havadan sudan konusmaya basladik. Birden bana biliyormusun ben dedeyim dedi ve 1,5 yasinda kiz torunu oldugunu anlatti, (ikinci sok) adam cok gencti..Bir sure detayli bir sekilde torununu (yan evde oturmalarina ragmen yemek yerken Skypeden izliyormus) anlatti. Bende konuyu degistirmek icin ne kadardir burada calisiyorsunuz dedim. 3 aydir burada sozlesmeli calisiyorum ama bu cuma son dedi (ucuncu sok). Bende icimden eyvah ya ben ne olacam dedim! Icimden gecenleri okumus gibi merak etme ben olmasamda birileri is teklifi verebilir dedi gulerek.

Merak edenler icin onceden uyari filmin sonu beklenildigi gibi bitmiyor!

5 yorum:

bilge dedi ki...

inşallah gönlüne gör bir iş bulursun sabrın sonunun çok güzel süprizler olacağından eminim sevgiler..

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Cok tesekkurler Bilge..Umarim dedigin gibi olur hersey yoksa git gel bana heyecan oluyor sadece:)Izmir'e sevgiler!

Zehra Gürgen dedi ki...

Tüm şokları okurken bende yaşadım..
o iki yazınızı okumuştum ve kesin etkilidir isimler demiştim. bir hikmet var isimde ??

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Sanirim yasadikca bunlar normal gelmeye baslayacak ama binbir cesit millet var. Birseyleri onceden kestirmek pek mumkun olmuyor. Isimler gercekten etkiliyor bence, ama ben degistiremiyorum nasil biz onlarin adlarini ogreniyorsak onlarda bizimkileri ogrenmeliler demisti buyuk oglumun dogum hemsiresi biz ogluma isim bulmaya calisirken. Sanirim haklida!

Bu arada sizin isim sahane burada olsaniz cok kolay soylenir, ayrica canim annecigimin ismi..

Cok sevgiler!

Adsız dedi ki...

Hersey gönlünce olsun.Az kaldı sabır

Related Posts with Thumbnails