Telefonda Is Gorusmesi/Buyuk Hata

Iki gun once yine bir beyin avcisi aradi. Aslinda cokta musait degildim cocuklar yanimdaydi ama sessizce odama gectim. Konusmanin baslangicina pek konsantre olmamistim. Ses tanidikti, aksan Hint aksaniydi. Kendini tanitti, sirkettin ismini soyledi daha oncede tanismistik dedi.

Bende "aa evet konusmustuk dedim"..Icimden Ingilizcesini duzeltmis daha anlasilir dedim.

Klasik musaitmisin, hala is ariyormusun dedi..Bende cok ukalaca evet is ariyorum ama "kesinlikle satis ve komisyonlu islerle ilgilenmiyorum" dedim.

Karsimdaki cok ama cok bozuldu..Vurgulu bir bicimde musterim Kanada'nin en onemli bankasi turev araclarinda deneyimli birini ariyoruz dedi..

Allahim yer yarilsin ben icine gireyim nasil karistirdim, nasil boyle bir hata yaparim!!!!

Telefon edeni 1-2 ay once bir sigorta sirketine satis elemani arayan insan kaynaklarindaki kisiyle karistirdim..

Cok kotu oldum arayan Kasim'da gorustugum beni cok begenen bir beyin avcisiydi. Gorustugum is icin daha deneyimli birini ariyorlardi ama bana ustune basa basa ara vermeni hic umursama "you are a well presented candidate I am sure you will find a very good job soon" (kisa surede cok iyi is bulacaksin cok iyi bir adaysin )diye bana beni degerlendirmisti. Hatta sana uygun bir is olunca mutlaka seni arayacagim demisti..Her zamanki klasik nezaket cumlelerinden sanmistim, yanilmisim!!!!!

Hemen kendimi biraz toparladim ozur dileyip "beni yanlis anlama cok telefon aliyorum satis vs isleri icin" dedim. Onemli degil dedi..

Koptum, koptuk..Toparlayamadik bi daha..

Isi anlatti biraz, bana ingilenirmisin dedi ama dogrucu davutlugum tuttu o konuda cok fazla calismadim dedi..(daha kotu hata, evet deyip istekli gorunmem gerekirdi)..

Ustune ustluk birde onun adina karar verdim "sanirim ben bu is icin uygun degilim" dedim..

Hala ahh ahh diye kendime gelemiyorum. Birinci hata tamamda ya ikincisine ne demeli? Esim diyor sinavda falan degilsin, herseyi bilmek sorunda degilsin niye cok fazla tecrubem yok turev araclarinda (derivatives) dedin diyor..

Neyse, hepsi deneyim diyorum geciyorum veya gecmeye calisiyorum ama telefonda is gorusmesi yapmak bile cok ciddi konsantrasyon gerekiyor..Ben ise resimlerdeki gibi ya minik meleklerimle pencereden tren izlerken konusuyorum yada onlari bi sekilde oyalarken..


Fotograflara dip not: Buyuk oglum fotograf cekmeyi cok seviyor. Surekli kamera elinde anlamadan bizi cekiyor bu resimleride ben telefonda konusurken cekmis!

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Afacana da bak hele, ne güzel çekmiş öyle fotoğrafları. Bravo ;)
Hata konusuna gelince , üzüldüm okurken ama vardır bir hayır . Tecrübesiz yaşanmıyor işte.Bende de oluyor bazen bu tür tutulmalar.
Umarım en kısa sürede bir iş bulursun.
Sevgiler
ps:Bu yıl Türkiye'ye gelmiyormusunuz=?

bilge dedi ki...

vardır bunda da bir hayır oluyor bazen bu boş bulunmalar oğluna kocaman bir aferin ne güzel yakalamış pozu sevgiler..

daha önceki yorumda kızımın iş durumunu sormuştun görüşmeye gitti kabul ettiler ama iş vardiyalı ve çalışma saatine göre sigorta ödedikleri için kabul etmedi..vardır bundada bir hayır diyoruz..türkiyeden selam ve sevgilerimi gönderiyorum..

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Sevgili RRH, ben bu aralar fazla tutuluyorum normalde yapilmayacak seyleri yapiyorum sebepsiz yere..Vardir bunda bi hayirdir diyorum:)

Turkiye sehayati sonbaharda bi aksilik olmazsa (ise falan girmezsem:) ) var. Firsat bulursak Ankara'ya da gelmek istiyoruz ama program cok yogun..Gelirsek mutlaka tanismak isterim..

Bilge'cim, is gorusmeleri varsa mutlaka biri olacaktir. Ve her bir gorusme iyi bir dneyim aslinda dogru is geldiginde nasil davranmak gerektigini ogreniyor insan..Iyi haberleri bende sizden bekliyorum. Toronto'dan sevgiler!

Adsız dedi ki...

Gelirseniz mutlaka haberimiz olsun.Bizlerde çok isteriz sizinle tanışmayı.Canınızı sıkmayın,inşallah iş bulursunda gelmek zorunda da kalmazsınız.İş çok önemli bu devirde

Related Posts with Thumbnails