32 Beden Etek/ Mexx ve Belirsizlik

|

Haftasonu benim gibi iki oglu olan bir arkadasimla bulustuk cocuklari kapali alanda bir oyun parkina yada bizimkilerin deyimi ile "hoplama ziplama" merkezine gittik. Cikista cevredeki fabrika satis magazalarinda ki inanilmaz indirim yazilarina kanip 1-2 tanesine girdim. Genelde oyle bakarken pek alisveris yapamam illa bir ihtiyacim olmasi gerekir yada 2-3 ayda bir Amerika'ya sadece alisveris amacli gezilerimizde alirim (ozellikle Niagara bolgesinde Tommy, Gap, CK, Guess gibi markalarin inanilmaz ucuza fabrika satis magazalari var).

Neyse, Mexx'de hersey %50 indirimliymis, biraz alici gozuyle bakmaya basladim herseye..Derken esnek keten harika kesim bi etek gordum. Ahhh dedim tam iste giymek icin!!! Hic bedene bakmadan denemeye gittim..Tamda oldu neymis bunun bedeni diye bi baktim o da ne "32 Beden"mis..Saka gibi..Ben boyle bir bedenin oldugunu bile bilmiyordum..Sanirim Kuzey Amerika'da genelde ortalamanin uzerinde insanlar, onlar kendileri iyi hissetsinler diye beden olculerini degistiriyorlar..Gecende kot pantalon alacaktim, 36 beden cok buyuk geldi 34'de kucuk gelir diye 35 beden aldim..Ama o bile buyuk geldi..Bu memleketin herseyi bir farkli..yada marka standartlari.Ben daha once hic Mexx'den alisveris yapmadim belki markaya ozeldi o olculer.

Sonucta aa ne guzel 32 bedene sigabiliyormusum deyip bir anlik mutlu olsamda o etegi almadim cunku su anda giymek icin bir isim yok..Belirsiz bir gelecek..Elbet bir isim olacak ama ne zaman. Olmayan bir is icinde dolabimi doldurmadin anlami yok diye erteledim alisverisi!

Ne feci, hersey ya ise girerseme bagli..

2 yorum:

didem dedi ki...

Merhaba,
Bloguma bakabilir misin? Sana bir odul var!
Sondan bir onceki yazi...
Sevgilerimle, Didem

bilge dedi ki...

sağlıksız beslenme nedeniyle avrupa ve amerikada şişmanlık çok görülüyor diye biliyorum..moralleri yüksek tutmak için beden numaraları küçülmüştür..izmirden sevgilerle

Related Posts with Thumbnails