Takildim kaldim!

|

Su aralar bir ise feci takilip kaldim, hep o "isi" dusunuyorum/dum keske olsa dedim ama gorusmeye bile cagrilmadim. Oysa tam istedigim ve benim en iyi bildigim konuydu. Aradiklari kisi bendim ama goremediler bir turlu!

Oysa basvurulabilecek yer yolu denedim. Ilk once bir beyin avcisinin web sitesinde is ilanini gordum. Hemen guzel bir basvuru mektubu yazdim..Tik yok! Bir hafta sonrada ilani kaldirdilar. Aradiklarini buldular diye dusundum.

Sonra acaba hangi bankaydi diye ararken Bankanin kendi web sitesinde de ayni ilani gordum. Acilen "Banka'ya ozel" baska bir on mektup (cover letter) yazdim. Beklemeye basladim, emaillerime bakmak 3-4 un istemedim cunku bu bankanin ozelligi her basvuruyu aninda degerlendirip olumsuzsa email gondermeleri. Email kotu isaretti, bir hafta gecip olumsuz email mesaji gelmeyince rahatladim.

Ama sonra o bankada calisan bir arkadasima email atmistim benim icin isle ilgili bilgi edinebilecegi birileri olup olmayacagini sormustum ama ilgili bolumdeki arkadasi izindeymis diye email atti once. Arkadasim saolsun bu konuyu sonuna kadar takip etti ve onun arkadasindan haber geldi. Degerlendirdikleri bir adayin oldugunu ama benim dilersem yine ise alacak kisiye emaille ozgecmis yollayabilecegimi soylemis. Hemen verdikleri ismede yolladim ozgecmisimi. Ondan da ses cikmadi.. Basvurunuz elimize ulasti ama baska kisiyi degerlendiriyoruz gibi bile birsey gelmedi.

Artik tamam olmayacak bu is derken bu sefer yine ayni Bankada ki baska birine o isten bahsederken tesadufen  Robert Half'in ilk ilani tekrar Haziran 10'da yayinladiklarini gordum, Bankanin web sitesinde de yeniden yayinlanmis ilan.. Ama her firsatta yeniden karsima cikan ve benim aradiklari kisi olmama ragmen "beni bir turlu kesfedemedikleri icin" hala aramaya devam ediyorlar.

Onlar icin uzgunum ben basvurulabilecek her yolla onlerine cikmaya calistim artik BU IS ICIN hicbir caba gostermeyecegim!

4 yorum:

lifegoeson dedi ki...

kesinlikle bence de o işi daha fazla kovalama,bazen hayat tam kovalamayı bırakdığımız zaman fırsatları önümüze çıkarıyor birde galiba aradığın işi bulmak de ,aradığın aşkı bulmak gibi ...kesinlikle şansın açık olacak...
bol şanslar insallah en kısa zamanda hayatının işini bulurun :))

bilge dedi ki...

hakkında hayırlısı olsun diyorum..inşallah istediğin gibi olur..insanın istediği bir işte çalışması çok zevklidir..şansın bol olsun..
henüz bizde bir gelişme yok..İzmirden kucak dolusu sevgiler..

Neslihan Toker dedi ki...

ben de şu anda işimi değiştirmek istiyorum. ısrarla cv mi gönderiyorum arayan soran yok. gidip kapılarını çalacağım siz beni niye aramıyorsunuz, bir de yüz yüze anlatayım diyeceğim.
çok istediğim bir iş yeri olursa bunu yaparım diye düşünüyorum. kararlı olduğumu görünce hoşlarına gider. ya da beni o kadar para veremeyiz diye mi işe almıyorlar acaba???? :)
(acemileri arıyorlar da hep)
siteni çok beğendim.
ben de beklerim. sevgiler
www.anneleringunlugu.com

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Bu hayat boyle gecmez: Yorumun beni cok mutlu etti:) Aski dedigin gibi kovalamadigim bi zamanda buldum, umarim iste oyle olur! Cok tesekkurler yeniden!

Bilge'cim, bizim kizinla sansimiz beraber acilacak gibime geliyor:) Umarim hepimizin gonlune gore bi is en kisa zamanda olur! Ama bu esnada insallah yazin tadini cikartiyordur:) Bende size kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.

Sevgili Neslihan, bu is arama mucadelesinde bazen herseyi denemek gerekiyor! Senin specifik calistigin bi alan var mi? Ev, ofis vs gibi? Belki o alanda calisanlarla direkt baglantiya gecebilirsin is ilani olmadan. Internet ve bloglar yeni is baglantilari kurmak icin bireberi (ozellikle Turkiye'de)..Gecen Turkish Business Network'te bi discussion gordum. Yavas yavas Tr'de de durum burasi gibi sanirim. Is ilanlari yeni mezun, az tecrubelileri bulmakta faydali ama 30'li yaslardan sonra isinde iyisen is baglantilari ile daha ilan vermeden isi alabilirsin diyordu(ki burada da ayni durum ve adina networking diyorlar!)

Ben senin konuna yabanciyim ama dilersen CV'ni yolla (isaramagunlugu@gmail.com) formatina bakabilirim?

P.S senin blogunda cok seker, cok canli ben bi turlu benimkini adam edemedim:)

Sevgiler!

Related Posts with Thumbnails