Hayatimin en onemli is gorusmesi ve benim birine yardim etmem gerekti!

|

Hala olumlu-olumsuz bir haber gelmedi son is gorusmesinden ama ilk gorusmeye giderken sadece filmlerde gordugumuz yok daha neler saka olmali dedirten seyler geldi basima.

Ilk gorusmem 18 Haziran Cuma saat 11.30'da Bankanin merkezinde yani tam finans merkezlerinin kalbindeydi. Yine metro istasyonuna iki dakika yurume mesafesindeydi Scotia Plaza. Hic adresine bile bakmamistim ama ne olur ne olmaz diye evime sadece 20 dk uzaklikta olan yere bir saat once ciktim. Erken gideyim hem oturup biraz heyecanimi yenmek icin bir kahve icerim diye dusunmustum.

Cocuklari cok sevdigim arakadasim Anna'ya biraktiktan sonra hizlica metroya yururken benden 100 mt ilerideki bir bayan dikkatimi cekti. Giderek yurumesi yavasladi, iki saniyede bir durmaya basladi ben yanina geldigimde ise nefes alamiyordu artik. Arkadan hamile oldugunu o yuzden peltek peltek yurudugunu dusundum. Ama yanina gidince baktim hamile degil sadece fazla kilolu. Iyi olup olmadigini sordum "nefes alamiyorum, lutfen yardim et dedi"..Ara bi sokak etrafta kimsecikler yok, allahim ne yapmali simdi diye dusundum ama oylede birakamazdim. Ne yapmami istiyorsun 911 i (ilk yardim hatti) arayayim mi? dedim. "Evet lutfen hava alamiyorum, acilen ventilatore ihtiyacim var, ayrica kanser hastasiyim" dedi..

Tamam arayacagim ama benim 11.30'da is gorusmem var cok onemli sonra gitmek zorundayim dedim. Ok dedi anlastik.. Ve kabus basladi!

911'i veya ilk yardim hattini arayanlar bilirler (ki umarim kimse aramak zorunda kalmaz) 100 tane ahiret sorusu sorarlar ben kadini tanimadigim icin hepsinden yirtacagimi dusunmustum yanilmisim. 911'deki gorevli bana, ben Carol'a (evet o noktada ismini ogrendik Carol'mis) sorup cevap veriyordum. Bi yandan 911'deki kadina bakin benim gitmem lazim Carol'i suraya birakiyorum metronun yani basi dedim. Gorevli cok kizdi hayir onu orada birakamazsin basinda durman lazim senin yardimina ihtiyaci var diyerek israrla telefonunu kapatmadi, ustune bi yandan benimde kimlik bilgilerimi ve telefon numarami aldi. Cattik dedim aradigima bin pismanim bi yandan hala aciklamaya calisarak "bakin gitmem lazim benim icin cok onemli, Carol oturuyor" diyorum kadin asla izin vermiyor. Bu arada Carol benimle yuruyup karsiya gecmeye calisiyor.


Telefondaki gorevli siz ne yapiyorsunuz diyor, ben istasyona yuruyoruz diyorum ve bana kizmaya basliyor "onu yurutme cok tehlikeli, niye yurutuyorsun diyor" ben degil kendi yurumek istiyor diyorum ki dogru Carol benim caresizligimi gorup kendi yurumeye baslamisti. Bu arada ikimiz sahane bir kominasyon olusturuyoruz. Sikidim bir takim elbise icinde topuklulardan zor yuruyen ben ve yanimda kocaman zenci bir bayan.

Sonunda metronun girisine geliyorum 911'deki bayana soyluyorum metro bilet satistaki gorevliye teslim edecegim diyorum. Kadin biraz daha dayan sensiz bulamazlar onu, ambulans ve itfaiye yolda diyor. Bende bulmamalarina imkan yok giristeki golge banklara oturtup diyorum yine ikna olmuyor. Carol'i birine teslim etmeden gidemezsin diyor..Saka dimi diyorum burada yuzlerce insan var..Hayir diyor git birini bul getir. Bilet gisesine gidiyorum, adam telefonda kapatmiyor sonunda bagiriyorum 911'le gorusuyorum birinin yardima ihtiyaci var diyorum. Adam cikip gelinceye kadar itfaiyeyi duyuyorum, 911'deki gorevlide duyuyor. Bana disari cik onlari Carol'in yanina gotur diyor.

Disari cikiyorum adamlar kocaman kadini goremiyorlar uzaga park ediyorlar..Herkes merak ediyor ama kimse yardim etmiyor..Ben we're here(buradayiz)!!! diye bagiriyorum sonunda. 911'deki gorevli yardim Carol'a ulastimi diyor evet diyorum. Bi anda sesi yumusuyor (o dakikaya kadar gitmemem icin cok sert ve kesindi), cok tesekkurler kaldigin icin diyor. Rica ederim diyorum.

Sonra Carol'la vedalasiyorum, bana cok tesekkur ediyor ve ekliyor "God bless you(allah senden razi olsun, korusun)! diyor..Gonulden rica ederim, lutfen benim icin dua et diyorum..

Ve kosarak metroya giriyorum saat 11.05..Normal sartlarda 20 dk sonra downtown olmam lazim ama sizce yetisebilecekmiyim zamaninda?

1 yorum:

didem dedi ki...

Ozlem yorum olayi duzelmis,sevindim. Kabus gibi birgun olmus stres,gerilim, panik...O halde is gorusmesine kosturmussun, film gibi. Heyecanla okudum. Neyse kadincagizi sag salim teslim etmissin. Yaptigin buyuk birsey. Didem

Related Posts with Thumbnails