Kabus Gibi Ikinci Gorusme ve Hala Sonuc Yok

Yazmak bi yana dusununce bile icime sikinti geliyor ikinci gorusmeyi. Sadece formalite diye gidip hersey elimden kayip ucuyormus gibi hissederek dondum.

Ilk gorusmeden dersimi aldim buna daha erkenden yola ciktim, bi yandan kendi kendimede soz verdim kimseye yardim etmek yok tek hedef "Scotia Plaza" diye. Neyse, aksilik olmadan 11.14'de ulastim. Oyalanmak icin lavaboya gittim. Tam 11.30'da gidecegim bolume yani 2.bodrum katina indim. Gittigimde Corey Bey'in karsilamasi gerekiyordu. Bir tur attim ortalikta kimsecikler yoktu, bana verilen telefon numarasini aradim haber vermek icin. Telesekreter cikti, mesaj biraktim. Orada calisanlara sordum. Yerinde yok dediler. Yine aradim yine telesekreter.

Panikledim, nasil yerinde olmaz bu adam yoksa ben yanlis mi anladim diye dusunurken Insan Kaynaklari Mudurunu aradim. Sen bekle bende arayayim dedi. Sonra baska birilerine daha sordum yok dediler. Biz yardimci olalim dediler, is gorusmem vardi 11.30'da dedim. Belki toplanti salonundadir diye beni oraya goturduler, kapi duvar, yok kimse..

Kendi kendime olamaz boyle bisey diye soylenirken, tekrar Insan Kaynaklarini aradim, beni bi yere oturtular, birileri bulup getircek diye haber verdim. Tam kapatirken Corey geldi..Piskin bi suratla, ozur falan dilemek yok..

Hemen ukalaca bu pozisyon tam olarak ne yapar ne anladin anlat bakalim dedi. Anlattim..Ooo dedi cok iyi fikir sahibisin konuda..Normalde bu guzel bi yorum ama onun agziyla yine de sen bu isi alamayacaksin gibi cikiyordu. O noktadan sonra ne soylediysem begendiremedim.

Ama arada lutfeder gibi sen VP'nin guclu adayisin bu is icin, baska kimlerle gorustun etkilemisin gibi biseyler soyledi, sonrada ekledi ama diger adaylarida gormemiz lazim..

Ben sok ne adayi, baska aday falan yoktu baska diyesim geldi ama demedim. Zaten anlamistim adami gorur gormez bir farkliydi. Cok negatif elektrik verdi ilk andan beri (beni ve gorusmeyi ne kadar ciddiye aldigini sorgulamiyorum bile).

Sordugu sorulara teknik anlamda guzel cevaplar verdim, kendide kabul etti. Deneyimin ve bilgi tam bizim aradigimiz gibi "AMAAAAA". Illa her pozitif seyin sonuna koydu amayi. Baski altinda calisabilirmiymisim, fazla mesai yapabilirmiymisim, cocuklarla zor olmazmiymis, Kanada calisma hayatina adaptasyonum 2-3 ay surermis(tabii uzaydan geliyorum Turkiye'de insanlar farkli iletisim yontemleri kullaniyor)..

Gittikce uzayan benim her dakikasinda adami kazanmaya calistigim zorlu, o anda bile icimi sikan kara bulutlarin kapladigi hatta ciktigimda sinirden gozumden yaslarin geldigi bir gorusme oldu.

Ote yandan her ne kadar adama gicik olsamda gayet profesyonel davrandim cevaplarimda. Olur da pozitif bir isik gorurum diye.

Formalitemiydi bilmiyorum ama sonunda ne kdar maas istedigim, ne zaman baslayabilecegimi, ne kadar izin vs istedigimi sordu.

Bende ne zaman karar vereceklerini sordum, bu pozisyon icin karari onumuzdeki hafta verecegiz ama diger acik pozisyonlar icin daha ilerleyen zamanlarda dedi.

Tesekkur ettim ciktim. Benden iyi haber bekleyen herkes icin bu gorusme yikim oldu. Benim gozumde o an benim o is icin sansim bitti. Cunku Corey benim soylediklerimi duymuyorum gibiydi, sanki benim kafamda biri var sen ne kadar agzinla kus tutsan seni almayacagiz edasi vardi.

Tum kizginliklari bi kenara birakarak hemen ona bana vakit ayirdigi icin tesekkur ettigim hemde benim bu isle ortusen ve uygun oldugumu gosteren detaylardan olusan tesekkur mektubunu yazdim.

Bir yandanda rahatladim olumlu veya olumsuz artik bir sonraki hafta (yani gecen hafta) sonucu ogrenecektim. Ama onlardan haftanin ortasi olmasina ragmen bir cevap gelmedi. Olumsuz birsey gelmemesine sevindim ama olumlu olsa hemen aramalari gerekirdi.

Fazla istekli gorunmemek icin bari dedim IK mudurune yazayim belki bi sonuc alirim diye. Bana sadece daha karar asamasinda olduklarini ama onumuzdeki hafta (yani bu hafta) detayli bir geri bildirimde bulunacagini belirten bir cevap yazmis.

Gene dedim belki bi umut vardir diyerek haftaya basladik. Ses seda yine cikmayinca dun dayanamayip hem VP hemde Corey'yi arayip mesaj biraktim. Yine tik yok.

Artik benim icin bu defter kapandi. Ikinci gorusmeden sonra benim hem referansim hemde arkadasim olan kisilere neler olup bittigini anlatan emailler atmistim. Cok onemli finans kurumlarinda Londra ve Luxemburg'ta calisiyorlar ve en onemlisi yanlarinda onlara bagli calisan birsuru kisi var yani ise eleman aliyorlar. Herkesin ortak gorusu boyle bir gorusme ciddi bir kuruma yakismaz ve organizasyonda ciddi problem var. Kendi islerinde bir problemleri oldugunu gosteriyor. Luxemburg'daki VP arkadasim, bunlar o kurumda calismaman gerektiginin isaretleri "RUN gibi yorum yapmis..

Baska arkadaslarimda bu kadar ciddiyetsiz, kompleksli (yazamayacagim kadar abuk seyler soyledi) biriyle calismanin zorluklari dile getirdi. Gercekten basindan beri hep hayirlisi ise olsun dedik, belki Corey gibi biriyle calismak gercekten beni cok yipratacakti, cok donmek istedigim is yasami bana kabus olacakti.

Henuz hala sonuc yok ama ben bu kadar iyi baslayan bir isin ikinci gorusme ama en cok Corey yuzunden olmadigini olamayacagini dusunuyorum..

Uzulsem de bunda da bir hayir vardir diyorum en azindan artik gonul rahatligi ile Eylul'de Turkiye'ye gidip ailemle ozlem giderebilirim!

3 yorum:

Pratik Anne dedi ki...

Valla uzuldum. Ama eger direk olarak bu adamin altinda calisacaktiysan belk ide hayirli olmus. Is hayatini zindan etme potansiyeli yuksek birine benziyor. Lorne'un altinda calissaydin direk keske.

didem dedi ki...

Hay allah bu adam niye boyle yapti ki acaba Turkleri mi sevmiyor? Belki de mahsus seni denemek, sinir etmek icin o tarz konustu bu da bir gorusme taktigi biliyorsun senin tepkini gormek icin yapiyorlar. Moralini bozma dedigin gibi her iste bir hayir vardir.

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Pratik Anne'cim, valla bende cok uzuldum ve sanirim caktirmasamda hala uzuluyorum. Corey'yi dusunce tuylerim diken diken, Lorne'i dusundukce ne kadar sicak bir yoneticiydi diyorum. Sanirim kismet degilmis!

Didem'cim, Corey'in Turklerle degilde sanki benimle mi bi problemi vardi gibiydi. Habire kac yil is deneyim var, ne zaman mezun oldum gibi seylerin uzerinde duruyordu. Tahmin ediyorum kendinin 15 yillik deneyim var (biraz alayliydi sanirim) benim bu kadar genc olup, o pozisyon icin guclu bir aday olmamam hosuna gitmedi..Ya da bizim aklimiza bile gelmeyen cok ufacicik birsey olabilir..

Related Posts with Thumbnails