Is Arama Surecinin Bana Kazandirdiklari

Son gunlerde dusunmeden edemiyorum is aramaya baslamamla birlikte hayatim farkli bir yone dogru gitmeye basladi. Bu surectte atilan her adim beni yeniliklerle dolu bircok etkinlige goturdu.

Ilk once is arama surecinin zorlu mucadelesinde beni motive etsin diye bu blogu kurdum. Yazdikca yaptim hatalari, dogrulari ve yasadigim surece disaridan bakma imkanim oldu. Yasadiklarim kimilerine yeni fikirler verdi. Yeni dostlar edindim, uzaktan da olsa elimden geldigince (ozellikle ozgecmis hazirlamada) yardimim oldu. Kimi uzaktaki takip eden dostlar buraya geldi (Meylin ve blogu http://meyl.blogspot.com/ ). Yuzyuze tanistik, firsat buldukca gorusur olduk.

Daha sonra Turkish-Canadian Professional Network (TCPN)  dogdu. Beni yakindan taniyanlar bilirler benim icin Facebook ne ise hatta belki daha fazlasi Linkedin icinde gecerlidir. Burada iliskilerle is firsatlari yaratma (networking) cok onemli dedikce neden Turklerin Kanada icinde birbirleriyle baglandiklari bir grup yok fikri ile Turkish-Canadian Professional Network'i kurdum. Ve grup su anda 86 uyeli, Toronto icinde yaklasik 40 uyenin aktif olarak aylik organizasyonlara katildigi bir platforma donusmek uzere. Cevre illerden ilgili uyeler toplantilar yapmak icin yardim istiyorlar. Bu benim icin sonsuz bir mutluluk.

Birbirinden degerli yeni insanlarla tanisiyorum. Basim sikistiginda yardimima kosusuyorlar. Grubun logosunun degismesi gerektiginde konusunda cok basarili iki grup uyesi (marka danisma ve tasarimcisi Gunter Soydanbay: http://soydanbay.com/ ; grafikci ve reklamci Fusun) grubun yeni logosunu tasarladilar. Benim isteklerime sabirla yon verdiler. Onlara ne kadar tesekkur etsem azdir.

Aylik toplantilarimizda Kanada'da hayat, calisma hayati, is aramak, Turk olmak, eglenmek, sosyallesmek gibi bircok konularda saatlerce konusuyoruz, guluyoruz ve birbirimize yardim etmek icin cabaliyoruz. Internetteki cansiz resimlerin yerine, canli yuzlerimizle yeni arkadasliklar kuruyoruz. Birbirizi tanidikca, onlara yardim etmeyi daha cok istiyoruz.

Grubun tum uyeleri birbirinden degerli ve ellerinden geldikce her konuda birbirlerine yardim etmeye hazirlar.

Eger sizde Kanada icinde yasiyorsaniz, gelin bize katilin daha cok kenetlenip, guclenelim. Uyelik icin buraya tiklayin lutfen!

TCPN'in basarilarindan aldigim umut ve baskalarina yardim etmeyi cok sevmem ve bunu daha profesyonel ortama tasimak icin simdi yeni bir yavru grubumuz daha var. Henuz cok daha yolun basindayiz ama umarim oda gunden gune buyuyecek.

Iste Kariyer Planlama, Yonetimi ve Is Arama LinkedIn grubu icin buraya tiklayin!

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails