Second Career/ Is Yasaminda Ikinci Sans

|

Son finansal krizin yaratti olumsuz etkilerden dolayi bircok kisi Kanada'da (ve Amerika'da) isini kaybetti. Kanada'nin sosyal devlet olmasinin verdigi faydalarla, isten cikarilma durumlarinda odenen belli bir miktar aylik bir maas var. Sanirim devlet bircok kisinin isini kaybetmesi dolayisiyla maas odeyerek ciddi bir finansal yukun altina girdi.

Bu yukten daha kisa vadede kurturabilmek icin belirli kriterleri tasiyan kisilere Second Career/ Is Yasaminda Ikinci Sans olanagi veriyor. Second Career programlarinda mesleki sertifika kurslarina yada ciddi ciddi yeniden onlisans/lisans programlarina devlet bursu ile gidip farkli alanlarda yeni is bulmak mumkun.

Diyelim ki uretim muhendisiydiniz, uretim sektorude krizden en cok etkilenden biri ve bircok fabrika kapanip isten cikartmalar oldu. Sizi farkli universite duzeyindeki sertifika programlarina yonlendirirerek farkli alanlar is bulmanizi kolaylastirak yeni imkanlar sunuyor.

Turkiye'ye ki sinav sisteminin kurbani olanlar, isinden memnun olmayanlar icinde keske boyle olanaklar olsa. O kadar az ki yillar icerisinde is degistiren yeni meslek edinenler.
Tamamiyle mukemmel olmasa burada ki sistemler, issizleri, isini kaybedenleri tekrar calisan konumuna getirmek icin ugrasan bir dongu mevcut. Bugun televizyonda Turkiye'deki issizlik rakamlarinin dustugunu duyunca (gerci kesinlikle inanmadim ama) eger gercekten bir iyilesme varsa devlet issizler icin acaba ne yapmis dusunmeden edemedim!

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails