Turkiye'de Hayat Mi Degisiyor Yoksa Bizler mi?

|



Deniz tatili bitti, esimi askere yollayip Bursa'ya geldik. Havanin serin ve sogukluguna ragmen cocuklar gecen yildan kalan arkadaslari ile oynamanin keyfini, kedi pesinde kosup,sokak cocugu olmanin mutlulugunu yasiyor, bende biraz olsun anne kuzusu olmaya calisiyorum. Simdilik sokaga ciktigim nadir zamanlarda biraz yerli turist gibi dolasiyorum ortalikta. Her gecen gun bize daha garip gelen sokaklarin hinca hinc dolu olmasina, kargaca, her taraftan sigara dumanlarinin yukselmesine, insanlarin her an patlayacakmis gibi olmasina alismaya calisiyorum. Kanada bizi suni, sinirleri alinmis, arada saygisizliklar olsada genelde sayginin ve karsisindakinin hakkinin korundugu bir dunyada yasamaya alistirmis.

Herkesin ne zaman doneceksin sorularina, evet donecegiz uygun bir zamanda diyoruz ki gercekten niyetimiz oyle.Ailelerimiz hep soz verdiriyorlar ama buradaki hayata adapte olma biraz dusunduruyor. Her gariplikte, duzenli ve kotu suprizlerin az oldugu ulkelerden buralara gelip yasamayi secen yabanci dostlara hayret ediyorum ama en cokta cesaretlerini takdir ediyorum.

Gelmeden oncesi planlarimda burada biraz olsun is hayatini koklama planlarim vardi ama sanirim biraz daha erteleyecegim!

Guncelleme:Yazinin fotografini bugun cektim. Bursa'nin en islek caddelerinden birine ait, cocuklarla bu yollarda yurumek bir olum kimsenin cocuklara onceligi falan yok.



0 yorum:

Related Posts with Thumbnails