Eat, Pray and Love- Ye, Dua et ve Sev

| 2 yorum

Sonunda izledim bu filmi ama acayip basinda sikildim hatta evde izledigim icin Italya bolumlerinin cogunda uyuyakalmisim. Filmin yarisinda gidip yattim ertesi aksam uyudugum zamanlarda hicbirsey kacirmadigimi dusunerek kaldigim yerden devam ettim. Neyse, Bali maceralari sayesinde biraz film toparladi. Sadece ben miyim boyle hisseden diye dusununce internette kritiklere baktim. Meger gercek hikayeden uyarlanmis, ve kitabi herkesin soyledigi gibi cok daha guzelmis (ben okumamistim).

Yazari merak edip sayfasina girince kapsamli film/kitapla ilgili bir ropartajini okudum. Yazar hayatinin kotu bir doneminin bir gun guzel bir sonla bitecegini sonra kitap olacagini ve sinemaya uyarlanacagini hicbir zaman dusunmemis bile. Filmde ayrica insani motive edecek cok guzel diyaloglar vardi. Kimini hemen not aldim kimisi ise internette (Eat, Pray and Love quotations diye) aratinca cikiyor.

Yazar yasadiklarini muhtemelen sadece rahatlamak ve belgelemek (kendi icin) yazarken birden karsisina bambaska kapilar acilmis. Keske hepimizin hayatida boyle zorluklardan sonra mutlu suprizlerle bitse!

Actively searching? Aktif olarak is aramak?

| 4 yorum

Kitalarasi yolculugun yorgunlugu ve hastaliklari uzerimizden attik sayilir. Buyuk oglum bu hafta okuluna geri dondu. Yeniden alismak biraz zor oldu. Ama oldu sonunda.

Dun sabahki aglama seansi arasinda goz ucuyla ilk oglum bebekken Toronto'daki yeni anneler grubunda tanistigim ikinciye dogum izninde olan Kanada'li eski bir arkadasimi gordum. Oglu ile ile bizim oglan ayni siniftaymis. Ama sinifa birakma kismi sancili olunca konusamadim.

Oglen almaya erken gitmisiz tesadufen, o da nanny'leri yerine kendi gelmis oglunu almaya cok sevindim gorunce. Hemen konusmaya basladik. Is meselesine geldi..Ben hala evdeyim, is ariyorum deyince..Zor biliyorum ama "are you actively searching?" dedi..

Cok dogru aktif olarak tum isi gucu birakip, abuk islerle zaman harcamayip, internette gezmeyip, yatip kalkip is aramak gerekiyor..

Derin bir is cekip "NO" deyip..Cunku durum ondan ibaret gunler birbirini kovaliyor hergun 10-15 ise basvurup takip etmek gerekiyor..Eger cok istiyorsam..

Uzgun oldugumu gorunce Kathleen biliyormusun ben sadece 5 ay (ki yasal izin yaklasik 1 yil)evde kalabildim kizimla dedi. Bazi gunler evde olmayi cok istiyorum..Ama tabii mumkun degil..Bende ne istedigine ne dikkat et dedim gulerek:) Cunku yillar once calisirken ben omur boyu ayni tepodami olacam diyordum..My wish come true ve uzun bir suredir tatil yapiyorum:)

Tabii Kathleen icin sozkonusu bile olamaz ara vermek, isinde cok basarili Kanada'nin en buyuk Hukuk firmalarindan birinde, Sozlesmeler ve Sosyal Media vs konularinda calisan bir avukat..LinkedIn'den bazen updatelerini okuyorum dunyanin bircok yerinde konferanslarina gidiyor konusmaci olarak..

Bugun ve her zaman oldugu gibi gittim oglumu almaya, Kathleen ise coktan isine donmus onun yerine nannyleri gelmis cocugu almaya!

Oyna Anne!

| 0 yorum

Her yeni bir is ilani umut veriyor ama ona basvuramayinca umutta kayboluyor. Son zamanlarda o kadar cok calismak istedigim is ilani gordum, isler aciliyor yasasin dedim.

Ama hicbirine basvurumadim. Bari en yenisini kacirmayayim diyordum..Ama oncesinde ilanin ciktisini alip, istedikleri ozelliklere gore ozgecmisimi yine yeniden guncellemem lazim..

Tam cikti alacakken oglen uyumayan bi bidik hadi anne gel oyun oynayalim diyor. Tamam bi dakika hemen geliyorum diyorum.

Ciktiyi ve laptopu alip yanina gidiyorum..

Tum oyuncaklar koltukta dizilmis beni bekliyorlar.

Oteki koltukta da guya basvuracagim is ilani..

Gozum acicik ilana gitse, hemen yavru kus "hadi anne, oynamiyorsun" diye daldigim yerde beni gercek dunyaya getiriyor..

Biraz oynuyoruz itfayecilik..

Sonra acaba kacamak yapabilirmiyim derken..Daha guclu bir "oyna anne" uyarisi geliyor..

Anlasilan basvurular cocuklarin haftaya okula baslamasina kadar bekleyecekler..

Ozlem Audrey olur mu:)

| 2 yorum

Tatilden dondukten sonra ilk yaptigimiz islerden biri telesekreterdeki mesajlari dinlemek oldu. Gelen mesajlardan cogu biz yokken gerceklesecek yerel secimlerde aday olan politakicilarin kendilerini tanitma ve onlara oy vermemiz isteyen turden di. Aralarinda bazisi ise doktor ofislerinden rutin kontrolleri hatirlatma icin yapilan aramalardi.

Tum bu sikici gereksiz mesajlari dinleyip silerken bir tanesi merhaba ben X Bankasinda tam senin ozelliklerindeki bir is ile ilgilenip ilgilenmeyecegini sormak icin ariyorum,  lutfen ara senin ozelliklerin tam aradigimiz gibi telefon numaram su. Mesaj bittiginde esimle birbirimizle baka kaldik cunku mesaj en az 3 haftalikti, yine kacirilan bir firsat olmus.

Yine de sansimi denemek icin ilk firsatta verilen numarayi aradim. Klasik su an telefonda not alalim derken adamin diger hatta ki gorusmesi biterek kapatinca beni aktardilar.

Hemen konuya merhaba benim adim Ozlem diyerek girdim ama adamda bi tepki olmadi sonra beni 2-3 hafta once aramisiniz ama tatildeydik yeni dondum. Acaba BMO'daki pozisyon hala var mi dedim.

Adam bana "Audrey" su anda mevcutlar arasinda yok boyle bir pozisyon ama ben senin adini soyadini yeniden alip profiline goz atayim dedi..

O ana kadar bana "Audrey" diyen Benjamin ben ismimi hecelemeye baslayinca bozuldu yanlis anladigi icin. Bana komik geldi Audrey ve Ozlem pek alakali olmadiklari icin:)

Telefonu kapattiktan sonra aklima burada is hayatinda zorluk yasamamak icin insanlarin etnik isimlerini yerel isimlerle degistirmeleri geldi. Bir gun oyle bisey yaparsam- ki hic sanmam- bari Audrey olsun dedim icimden..

Koyumuze geri donduk!

| 7 yorum

Nihayet 6 haftalik tatilimiz bitti ve soguk karli bir gunde Toronto'ya geri donduk. Simdilik yolculugun verdigi yorgunlugu, havanin getirdigi soguk alginligimizi atmaya calisiyoruz.

Guya tatilde kafa dinleyip, gerceklesmemis projelere el atip bir suru ise basvuracaktim..

Hicbiri olmadi..Once deniz tatili dedik..sonrasinda Bursa'da ufakligimizin dusmesi ve alnina 7 dikis atilmasi ile uzulduk. Tam yara iyilesiyor derken ikinciye dusup ayni yerden dikisleri patlati..Yine acil hastanelere kostuk..Geriye kalan son 10 gun bizim icin cok sikintili gecti..Estetik dikisler kapanmisken yine kotu bi sekilde acildi. Allah daha beterinden korusun diyerek gozumuzu bir saniye bile uzerinden ayirmadik ve hala ayirmiyoruz cunku hala yara toparlamadi..Ama buna da sukur!

Related Posts with Thumbnails