Actively searching? Aktif olarak is aramak?

|

Kitalarasi yolculugun yorgunlugu ve hastaliklari uzerimizden attik sayilir. Buyuk oglum bu hafta okuluna geri dondu. Yeniden alismak biraz zor oldu. Ama oldu sonunda.

Dun sabahki aglama seansi arasinda goz ucuyla ilk oglum bebekken Toronto'daki yeni anneler grubunda tanistigim ikinciye dogum izninde olan Kanada'li eski bir arkadasimi gordum. Oglu ile ile bizim oglan ayni siniftaymis. Ama sinifa birakma kismi sancili olunca konusamadim.

Oglen almaya erken gitmisiz tesadufen, o da nanny'leri yerine kendi gelmis oglunu almaya cok sevindim gorunce. Hemen konusmaya basladik. Is meselesine geldi..Ben hala evdeyim, is ariyorum deyince..Zor biliyorum ama "are you actively searching?" dedi..

Cok dogru aktif olarak tum isi gucu birakip, abuk islerle zaman harcamayip, internette gezmeyip, yatip kalkip is aramak gerekiyor..

Derin bir is cekip "NO" deyip..Cunku durum ondan ibaret gunler birbirini kovaliyor hergun 10-15 ise basvurup takip etmek gerekiyor..Eger cok istiyorsam..

Uzgun oldugumu gorunce Kathleen biliyormusun ben sadece 5 ay (ki yasal izin yaklasik 1 yil)evde kalabildim kizimla dedi. Bazi gunler evde olmayi cok istiyorum..Ama tabii mumkun degil..Bende ne istedigine ne dikkat et dedim gulerek:) Cunku yillar once calisirken ben omur boyu ayni tepodami olacam diyordum..My wish come true ve uzun bir suredir tatil yapiyorum:)

Tabii Kathleen icin sozkonusu bile olamaz ara vermek, isinde cok basarili Kanada'nin en buyuk Hukuk firmalarindan birinde, Sozlesmeler ve Sosyal Media vs konularinda calisan bir avukat..LinkedIn'den bazen updatelerini okuyorum dunyanin bircok yerinde konferanslarina gidiyor konusmaci olarak..

Bugun ve her zaman oldugu gibi gittim oglumu almaya, Kathleen ise coktan isine donmus onun yerine nannyleri gelmis cocugu almaya!

4 yorum:

bilge dedi ki...

Sevgili Özlem bir gün elbette sende çalışırsın çocuklar olunca çalışırken hep aklın onlar da kalıyor..
Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum..Türkiyeden kucak dolusu sevgi ve selamlar..

Adsız dedi ki...

Geçmiş Bayramınız kutlu olsun Özlem abla.

Berceste dedi ki...

Esim de hep ne istedigine dikkat et der ve ben de aynen cok yogun calistigim donemlerde bir nefes derdim. O nefesi alali 8 sene oluyor. Cok bir nefes olmus degil mi :) Daha kucumen buyuyunceye kadar da almaya devam edecege benzerim ama Ingiltere'de iken beni boguyordu. Turkiye'de nefes biraz nefese benzedi :)

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Gecmiste olsa bayram dileriniz icin cok tesekkurler Bilge ve Ashley, insallah keyifli bir bayram olmustur.

Berceste, bencede esin hakli gercekten sesli dusunurken dikkat etmek gerekiyor:) Turkiye'de olsam bana daha heyacanli gecirdi bugunler gibime geliyor, senin adina sevindim. Dilerim istedigin zaman kolayca is hayatina donersin. Sevgiler!

Related Posts with Thumbnails