Is Gorusmelerine Duygusal Bakis!

|

Ne kadar sevinir insan bi yerden is gorusmesine cagrilinca degil mi? Bi anda sanki o is olmussasina hayaller kurulur, planlar yapilir. Farkli bir mutluluk haline burunulur. Sonra buyuk gun gelir catar, mutluluk hali heyecana, korku ve kaygiya donusur. Bazen kaygi ve endise pozitif etkiler bazende hersey birbirine girer icinden cikilmaz hal alir!

Gorusme gunu en guzel elbiseler giyilir, saclar baslar taranir, bayansak ve Turkiye'de isek kuafore gidilir, burada maalesef en kotu yer bile $30 fon sectigi icin evde ya masa ile sac yapilir yada fon cekmeye calisilir..

Erken yola cikilir tabii cocuklarin sizin yaninizda olmadigi bir dunyada yoksa benim gibi cocuklari birilerine birakirken hep son dakikaya kalinir..Hedefe varildiginda cogunlukla nefes nefes heyecanla beklemeye baslanir. Yetkili gelince bir anda hizlica hersey olup biter. Kafamizda bir suru keske soyle soyleseydim, keske boyle soyleseydimer kalir gorusme sonunda..

Eve gidip sabirsiz bekleme baslar..Eger Kuzey Amerika'da isek beklemeye baslamadan "tesekkur mektuplari-thank you letters" yazilir gorusmeyi yapana gondermek icin. Yazmaya baslamadan gorusme tekrar suzgecten gecirilir. Varsa negatif yanlar onlara iliskin duzeltme yada aslinda nasil kendinizi yetistirebileceginiz yada baska konularda ne kadar iyi oldugumuz anlatilir. Guclu yanlar ne olur olmaz diye yeniden hatirlatilir..

Gorusmeyi yapan nazikse size "ben tesekkur ederim" mektubu gonderir ki bu milyonda birdir cogu zaman hepsi alir emaili ve okur ama cevap yazmaz..Ama siz tesekkur emaili atmazsaniz hanenize kocaman bir negatif isareti (-) konur.. Dolayisiyla siz cevap gelmeyecegini bile bile her biri sanat eseri ve kisiye olan bu mektuplari yazarsiniz!

Genelde sizinle ilgilenirlerse bir hafta icinde ikinci gorusme icin bir haber cikar. Sure uzadikca olumsuz oldugu baska bir habere kalmadan anlasilir. Bu bekleme faslinda o isi almiscasina insanin kafasinda binbir turlu mutlu senaryolar yazilir (en azindan ben oyle yapiyorum). Acilen cocuklara bakici bulmak icin internette gezinilir. Sonra kendimi bastan asagiya yenilemek icin ne almak gerektigi dusunulur. Her ne kadar 2 hamilelige ragmen sevgili vucudum bana bir guzellik yapip 48 kiloda kaldigi icin hala 10 yil once alinmis takim elbiselerime sigsamda hemen kafamda koca bir alisveris listesi cikartilir..Oncelik ayakkabilarda olmak uzere!Dusunmek bile guzel, rahatlatiyor o asamada..

Gecen benzer durumda olan is arayan kiz arkadaslarimla bulustugumuzda is gorusmelerini ve ruhani boyutlarini konusuyorduk. Is gorusmelerinin oncesi ve sonrasina degindik. Megersem yukarida yazdigim herseyi onlarda yasiyorlarlarmis. Hatta bir arkadasim her is gorusmesinden sonra olasi ofisini ve masasini bile kafasinda dekore ettigini soyledi.

Gulumsedik hinzirca:) Sonrada bir gun ise girdigimizde hepimizin ofislerinin yakin olup ogle yemeklerinde bulusmayi diledik..

Su aralar is gorusmeleri yok ama gecmistekileri okumak icin buraya tiklayin

Konun ciddi boyutunda: is gorusmeleri icin kaynak kitap olarak "interview magic" i tavsiye ederim.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails