Ise Basvurmak icin Para Odemek?

|

Bu aralar cok yogunum bir suru benim bile hizina yetisemedigim seyler oluyor cok sukur cogunlugu iyi cok detayli yazarim birde elk firsatta arkasi yarin dizisi yapmayi dusundugum LinkedIn hakkinda hersey yazisini bitirecegim ama biraz nefes almam lazim su anda bloga yazi yazmak benim icin biraz luks gibi oldu. Cunku devam eden surekli yogunlasmak gereken 2-3 proje var eee birde cocuklar var annem son gunlerin temposunda onlari ihmal edecegimi soyledi. Biraz hakli yogunluktan etkileniyorlar..

Neyse, bugun kahve arasi verdigimde biraz gazeteler bakarken Hurriyet'te Ayse Arman ile Ali Sabanci'nin ropartaji okurken ilginc seyler ogrendim.

Hizli buyumeleri, pazarlama strejileri cok agresif ama hicbiri "is basvurulari icin ise basvuranlardan 15 TL" almalari kadar farkli ve agresif degil. Dusununce yenilikci bir yaklasim, daha once hic duymadim ne Turkiye'de ne de Kuzey Amerika'da uygulandigini da sahit olmadim.

Gerekcesini ise soyle acikliyor:

Evet, bize iş başvurusunda bulunan herkes, 15 lirayı bayılıyor. “Türkiye’de bu kadar işsiz var vicdansızlık bu!” diyeceksin. Değil. İş başvurumuzda diyoruz ki: “Üniversite mezunu, İngilizce bilen eleman aranıyor.” “Üniversite mezunuyum ama İngilizce bilmiyorum, hele bir deneyeyim” diyor. Yok abla, kriterleri uymuyorsa denemesin, hem kendi vaktini hem bizim vaktimizi ziyan etmesin. İlanda para vermesi gerektiğini görünce,“Ben İngilizce bilmiyorum başvurmayayım” diyor. Ne güzel. İş başvuruları dörtte bire indiama o dörtte birin içinden işe aldığımız insan sayısı arttı.
Ropartajin devami burada

Bir isveren icin aslinda mantikli hem daha nitelikli kendine guvenen adaylar basvuruyor hemde maaliyetleri dusuruyorlar..

Ama bir is arayan olarak ise basvurmak icin asla para vererek basvurmak istemezdim. Haftada 10 ise basvuran birinin odeyecegi haftalik bedel 150 lira aylik 40 ise basvurursa 600 liralik kira oder gibi bir gider olusuyor.Is arayan kimin boyle bir imkani olabilir ki? En azindan benim yok!

Hazir yeri gelmisken birde ayni mantikta olmasa aylik bir bedel odeyip uye olunan web siteleri var guya bunlarda sizin adiniza bir anda 100 hatta 1000 sirkete CV yolluyorlar. Hepsi duzmece, cogu sirket bu tur emailleri spam kabul ediyor isverenlerin eline bile gecmiyor..Siz siz olun kesinlikle sizin adiniza birileri ise basvuracak diye para odemeyin..

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails