Social Network!

|

Cok degisik yorumlar var bu film hakkinda. Biz begendik filmden cok belgesel niyetine izledim (yoksa zaten belgesel diye mi geciyor???)  Filmin sonunda ilk isim blogumun domain (web sitesi ismini) hakkini iki yil daha uzatmak oldu. Film Facebook'un dogusu, gelisimi ve bir deve nasil donustugunu guzel anlatiyor. Bazi yerler cok kisa gecilmis ama ana hatlari ile sadece 100$ sermaye -muhtemelen isim hakki ve web sitesi servis saglayici icin odenen para- ile kuruldu su anda milyar dolarlik bir yatirim. Cok yakinda halka da acilacak boylelikle hem kullanicilarida sahibi olabilirler.

Hatta Mark Zuckerberg isin maddi kismi ile hic ilgilenmiyor hatta bi donem finansal sikinti yasiyorlar o zamanlar bile  reklamlar yoluyla gelir elde edilmesine karsi. Operasyon ama ozellikle pazarlama, reklam gibi stratejik oneme sahip bolumlerin basina Sheryl Sandberg (Google basarisinda onemi buyuk) getirip 6 ayligina sirt cantasini alip Turkiye'yide kapsayan Avrupa ve Orta Dogu turuna cikiyor. Sanildigi gibi luks bir tatil degil. Deneyim elde etmek icin cikilan ogrenci seyahatleri gibi, yola cikmadan onceden cok onemli olmadikca kimsenin ona ulasmasini istemiyor.

Sheryl Sandberg'i ise almasida cok ilginc aslinda. Cok tesadufen bir partide tanisiyorlar. Sonra Facebook maddi olarak sikintiya girince (FB kullanicisi milyarlarca insan var ama para yapamiyor), bu durumu duzeltecek kisi olarak Sherly'i oneriyorlar gizlice ilk bulusmayi Sherly'nin evinin bodrumunda yapiyorlar kimse Google'dan oraya gececegini duymasin diye..Cok uzun sure kimseye soylenmemis..Ama isin basina gecince de Sherly sayesinde Facebook altin yumurtlayan tavuga donuyor. Bu  meseler cok eski degil aslinda 1-2 yil once her tarafta FB kullanici bilgilerini ve resimleri uzerinde hakki olduguna dair bir cok haber cikmisti. Iste bunlar hepsi Sherly ile baslayan para yapma operasyonlari..

Sonrasini hepimiz biliyoruz aslinda simdi Facebook her kosesi reklam iyi para yapiyorlar halka acilip daha da iyi olacaklar..

Darisi tum kendi capinda birseyler basarmaya calisanlarin!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Teşekkürler paylaşım için :)


http://derlenilenler.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails