Bir Gunde Iki Is Toplantisi

|

Bugun cok yogun bir gun gecirdim yine yeniden. Artik yorgunluktan vucudum ne zaman cakilacak diye bekler oldum. Uykusuzluk iyi vuruyor. Her gece 2 yi buluyor yatmalarim sebebi ayri bir yazi konusu cok yakinda.

Uykusuz kalincada hersey yarim yapamalak oluyor hele bugun oldugu gibi ust ustte 3 randevu plan program yapinca yorgunluk iyice tavan yapiyor.

Ilk toplantim sabah 9.30'da ufakligin okula kaydi icindi, ama oglen bizim sektorden/sermaye piyasalarinda calisan biri bulusacak olmamdan dolayi hazirlik yapmam gerektigi icin allahtan bu randevuyu erteledim.

Keza oglen yemegine ciktigim I.G bey ile bulusabilmek icin nerdeyse 6 aydir bekliyorum. Kendisi cok buyuk bir yatirim firmasinin Dunya'daki menkul yatirimlarindan sorumlu altinda 12 birim varmis dusunun kac kisi calisiyor en az 200 kisi falan sanirim. Normalde Boston'da yasiyor ama arada Toronto'ya geliyor onumuzdeki hafta da 3 yilligina Hong Kong'a is icin ailecek yerlesiyorlarmi. Inanilmaz yogundu bakti benden kacis yok sonunda bugune bulusma ayarladik. Inanilmaz bilgili ve tecrubeli o kadar basariya ragmen hic kibirli degil. Benim ise donusumu sektoru konustuk. Ama cocuklarimin kucuk olmasi nedeniyle ise donmek icin cok acele etmemi soyledi.

Benim gibi birinin zamani gelince istedigi gibi bir is bulacagini, 34 yasin Amerika standartlarinda kariyerinde saglam temellerin atildigi yas oldugunu gec kalmadigimi, yasli olamadigimi dolayisiyla endilesenmemem gereektigini soyledi. Is hep bulunur ama cocuklari geriye donup yeniden yetistiremezsin dedi..Ayrica dedi ise dondugunde herseyinle ise konsantre olmalisin ama kucuk cocukla zor ne iyi bir anne olabilirsin hem calisip ne de iyi bir calisan sadece arada takilip kendine eziyet edersin dedi. 6 ay once ise aldiklari bir bayanin kucuk cocugu yuzunden istifa ettigini soyledi.


Soyledikleri o kadar dogru ki sanki is sesimi okudu ama bir yanim yine herseye ragmen donmek istiyor is hayatina..

Ikinci toplantiyi ise benim Kanada'ya yillar once geldigimde bir mentorum (is hayati, is bulma konularinda yardimci olan) vardi. Bana Kanada'daki calisma hayatina iliskin cok yardimci olmustu. Bankalarin genel mudurleri ile is gorusmesi ayarlamis, hatta kendi calistigi sirketin Insan Kaynaklari mudurunu beni mulakat becerilerim konusunda test gorusmesi yapmisti.

Yillar sonra UBS'e Executive Director oldugunu gorunce tebrik mesaji attim. Hemde goruselim dedim. Sonunda tesadufen cok uzun suredir bekledigim gorusme ayni gune denk geldi.

Bayan olmasindan midir nedir Jaqui cok daha farkli algiliyor ise donmek istememi. Evde hep ayni dongu tabii haklisin ise donmede cocuklarla evde zaman gecirmekte zor dedi.

Iki ust duzey yoneticiye de uzun sure ara vermis birini ise alirmiydiniz dedim.

Ikisi de alirdik eger is gorusmesinde bir isik gorursek dediler. Ama benim durumda is hayatindaki aranin uzun olmasindan dolayi is gorusme sansinin internet veya diger basvuru yontemleri ile yaptigimda bir sey cikmadigini soyledigimde.

O zaman bir sekilde ise alacak kisiye ulasmalisin dediler. Bunu bende farkindayim mulakatlar da ben iyiyim mesele o gorusmeye cagrilabilmek.

Saolsun ikiside bana ellerinden gelen yardimi yapacaklarini soylediler. Bakalim onumuzdeki gunlerde neler olacak.

Bu arada ikiside Scotia'yi bosver bi insani o kadar cok bekletemezsiniz dedi..Haklilar ama olsiligi en yuksek olan o olunca insna biraz umit bagliyor!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba! gene ben :))

(LINKEDIN'DE PROFIL OLUSTURMA postunuzda ilk yorumu yapan umitsiz kisi)

aslinda cok sanslisiniz, moraliniz yuksek olmali. sonucta o insanlari sizi ogle yemegine cagiracak kadar taniyorsaniz, cevreniz cok genis demektir. tek korkum, siz is bulunca bu web sitesine ne olacagi. (saka tabi, siz istediginiz bir isi bulun da, biz baska kaynaklardan da idare ederiz)

gecen carsamba consumer goods alaninda dunyanin en buyuk sirketlerden birine mulakata gittim. ilk mulakatimin bu kadar buyuk bir yerle olmasi cok sevindirdi beni ama deli gibide heyecanlandim.bu mulakata girmemim sebebi bir is-pozisyon degildi. eger gecebilirsem, 3 gunluk seminerlerine katilacagim. ardindan baska bir mulakata girip gecebilirsem research and development departmanlarinda ise alincagim. cok uzun bir surec ve her nekadar olmaz desem de, insaniz ve maalesef cok umitleniyoruz.

sitenizi, ve sizinki gibi pekcok siteyi okuyup yalayip yutmama ragmen, genede cevaplarda (heleki en calistiklarimda) feci cuvalladim. bilmiyorum. Sonuc bir ay icinde belli olur dediler.sorular hem benim bilgimi olcmek, hemde kisiligimi anlamak icindi. Cok iyiydiler.mulakata almanlar tarafindan alinmis olsamda beklenmedik derecede iyi karsiladilar beni.

eger mulakati gecer seminerlere katilmaya hak kazanirsam fikrinizi almak icin size gene mesaj aticam. Bu seminerlerde katilimcilarda neleri gozlemlerler cok merak ediyorum? bu konuda internette cok az bilgi var. boyle 3 gunluk bir seminerde cok aktif olup herseye cevap verip sirket calisanlarinin gozune girmeli sanirim.ama nasil hazirlanilir hic bilmiyorum...

boyle iste...size icimi dokmek istedim :) saygilar...

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Sevgili adsiz,

Senin adina cok sevindim, harika bir haber. Bundan sonra ki asamaya sorunsuz gecersin umarim. Mulakattan sonra mulakati yapanlara tesekkur mektubu yazdin mi? Sizinle tanistiktan sonra sirkete olan ilgim daha da artti boyle bir sirkete katkida bulunacak olma imkanimin olmasi bile beni simdiden heyecanlandiriyor, Sabirsizlikla bir sonraki asamaya gecmeyi bekliyorum gibi biseyler..Bu cok onemli istekli ve goal getter olmak adamlarda ilgi uyandiriyor..

Benim hakkimda soylediklerin icinde cok tesekkurler..Her bulustugum kisiyi tanimiyorum ama iletisim becerilerim iyidir normalde yapmayacagim seyler icinde kendime iyi gaz veriririm..tabii linkedin cok onemli bir kaynak ayni sektordeki kisiler ile bulusmak icin..ufak trickler var firsat bulunca bloga da yazacam.

lutfen gelismeleri yaz hatta bana isaramagunlugu@gmail.com adresine varsa linkedin profilini yolla seni ekleyeyim boylelikle gelismeleri daha yakindan takip ederim..

guzel haberlerini almak dilegiyle..

sevgiler,

ozlem

Related Posts with Thumbnails