LinkedIn'de Profil Olusturma

|

LinkedIn'de Profil olusturmak icin once su sayfadan kayit olmak gerekir. Uyelik Kayit Sayfasi .

Oncelik ad-soyad, paralo secimi gibi her web sitesinde olan yeni uye giris islemlerini doldurduktan sonra, nerdeyse ozgecmisteki icerigin bir benzerini dolduracaginiz alanlara sira geliyor.

Bunlar baslica Egitim, Is Tecrubesi, Gonullu Calismalar varsa Oduller ve Uyelikler gibi bolumlerden olusuyor.

Her biri atlanmadan ozenlice ve muhtemelen hali hazirda ki ozgecmisten aktarilabilir.

LinkedIn'e ozel cogu zaman ozgecmiste bile yer almayan cok onemli bir bolum var. Beraber calistiginiz kisiler sizinle ilgili kisa referans notlari (endorsement) ekleyebilirler.

Bu referanslar ozellikle LinkedIn'i aktif olarak kullanan isletmeler icin cok onemli cunku sizinle ve calisma prensipleriniz ilgili bilgi aliyorlar. Bu referanslarin amacina uygun olmasi icin mutlaka gercekten beraber calistiginiz, is yaptiginiz kisilerden gelmeli.

Benim bazi tanidiklarim, TCPN'nin uyeleri bazen benden referans/endorsement yazmami istiyorlar istiyorlar eger onlarla is yapmadiysam kesinlikle kabul etmiyorum. Cunku tanimadik is ahlakini bilmedigim biri icin yaniltici yazi yazmak istemem.

Referanslarin bir guzel yani eger LinkedIn Jobs/Is Basvurulari bolumundeki islere basvuruyorsaniz, basvurunuzla birlikte profiliniz ve referanslarinizda otomatikman Insan Kaynaklari Uzmanina gonderiliyor.

Hazir yeri gelmisken burada (ve Dunya'nin bircok yerinde) ozgecmislerde fotograf eklenmez. Ama eger LinkedIn'den basvuruyu yapiyorsaniz veya email basvurulariniza linkedin profilinizi eklerseniz. Fotografinizda gonderiliyor.

Bizim gibi Latin kokenli/lokal isimlere sahip olmayanlar icin resimsiz basvurular cok buyuk dezeavantaj ama LinkedIn kullanilarak bu dezavantaj avantaja donusturulebilir.

Bu sebeple LinkedIn fotosu secilirken cok dikkatli olmak gerekiyor. Yukaridaki resim benim su andaki LinkedIn'de bulunan profil fotografim. Uun bir sure istedigim gibi fotografim olmadigi icin cozunurlugu dusuk bir foto kullandim. Bu esnada iki kere profesyonel fotograf ceken arkadaslarim foto cektiler ama hicbiri istedigim gibi olmadi. Birinde makyoz vardi fotograf cekimi icin. Agir makyaj sonrasi kendimi taniyamadim.

Digerinde isik yeterli degildi!

Yukaridaki resimi ben kendim cektim. Is gorusmesine gidermis gibi giyindim, sadece rimel ve belli belirsiz bir ruj surdum. Makinayi otomatik cekime ayarladim (dugmeye basildiktan 10 sn sonra cekim yapti) ben onceden belirledigim gunes alan (ekstra baska hicbir isik kullanmadim) yatak odamdaki camin hemen yanindaki koseye gectim.

Deneme yanilma biraz ayna karsisinda durus seklimi calismasi ve cocuklarin anne bizde gelecek diye tutturulmalari ve keyiflendirmeleri sonucunda. En dogal halimle tam istedigim gibi bir profil fotosuna kavustum.

Fotografta herhangi bir rotus yok sadece Picasa'da renklerini otomatik duzeltim o kadar..Bos yere onca zaman fotografimi yenilemek icin beklemisim.

Oysa herkes biraz deneme yanilma ile guzel bir poz yakalabilirmis.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

sitenizi gordum ve once cok heyecanlandim...

tam benim aradigim gibi bir site diye dusundum.

is bulma konusunda cok bilgilisiniz gercekten.

ama sanirim siz bu kadar caba ve bilgiyle is bulamadiysaniz, ben hic bulamam. an itibari ile cok moralim bozuldu. anlattiklarinizin bir coguna dikkat etmedim ben.cok basarilar diliyorum...bol sanslar.

Unknown dedi ki...

Vay be ne kadar ayrinti var. Ben daha ogreciyim. U of A'deyim. Fransiz fakultesi, sanirim ogretmenlik olunca cabuk is bulurum yani dusunce isde.

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Sevgili Adsiz,karamsarliga kapilma lutfen. Is bulmak bilgi beceri sektor sans gibi bir cok etkene bagli. Bazen hepsi birada olsa bile tam olacakken bile bi sekilde olmuyor (oyle cok guzel isler kacirdim.)

Umarim gonlune gore bir is bulabilirsin.

Taze Anne, umarim okulu bitirdiginde gonlune gore is bulabilirsin. Ogretmenlik kolay gibi gozuksede District School Boardlara girmek (Public schoollara) girmek zor. Kanadali cok yakin bir arkadasim senin gibi fransizca ogretmeni isi 1-2 yil is aradi ilk once part time basladi sonra bi yil gectikken sonra full time kadrolu bir okulda is buldu. Ama eyaletler arasi fark var. Ontario her anlamda zor ve yasam pahali. Insaallah zamani gelince gonlune gore guzel bir is bulursun.

Adsız dedi ki...

Wouuuw anasını bu senmisin Özlem abla :D Bi önceki yorumda da oğlunla senmisin diye sormustum ama eğer bu sensen harikasın ya ! Tahmin ettiğimden çok fazla genç çıktın ve yüzün çok berrak

Ashley

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Evet Ashley'cim resimdeki benim eger uykumu almis ve yorgun degilsem daha da genc duruyorum ama yas nerdeyse 35:)

Guzel yorumlarin icin ayrica tesekkurler kendimi iyi hissettirdin. Olmazsa bu fotoyu profil fotosu yapayim:)

Hungary'ye selamlar:)

Adsız dedi ki...

:) Valla ben bile takıldım baktım fotoğrafına Özlem'ciğim . Ne şirin yüz hatların var,hem hiçte yaşını göstermiyorsun gerçekten .
Tkrar sevgiler
red riding hood

Related Posts with Thumbnails