My name is Heather:)

|



Gecen gun Starbucks'ta kahve aliyorum, siparisi verdim cocuk kahvenin uzerine ismimi yazmak icin ismimi sordu "Ozlem" dedim cocuk pardon diyerek tekrarlamami istedi.

Bi an dusundum bir kahve icin 5 dakika tek tek ismimin harflerini mi hecelemem gerekiyor yoksa bi anda soyleyim kahvememe kavusmamaliydim. Ben ikincisini sectim bi anda :it is Heather" dedim..

Bingo olay 2 saniye de cozuldu ne tekrar etme derdi ne dede anlamadimlar kaldi. Heather kahven 2 dakika icinde hazir olacak dendi.

Simdi nerden cikti bu Heather ne alaka diyebilirsiniz?

Oldum olasi yabanci isme karsi ciktim buradaki yabancilarin isimlerini degistirmelerine..Kendin olamazsin dedim, niye onlar icin biz fedakarlikta bulunalim dedim..

AMA..

Yabanci bir ulkede yabanci bir isim ile var olmaya calismak kolay degil..Turkiye'deki gibi Ozlem deyip cikamiyorsunuz isin icinden dogru soyleyeyinceye kadar farkli kominasyonlar cikiyor karsinizdakinin agzindan hele ki benim gibi is yerinde gunde en az 10-15 kisi ile telefonda konusuyorsaniz iskence gibi kendinizi karsinizdakine tanitmaniz ve ondan bir sonraki konusmaya kadar sizi hatirlamasini beklemek...

Yine boyle bogusmacali gunlerden birinde bizim kizlarla konusurken konu isimlere geldi..Nasil olduysa iclerinden Christina, bana dondu sen bana Heather gibi gozukuyorsun dedi ..Bi anda benimde hosuma gitti, 1-2 denemeden sonra musteriler icin Heather oluverdim..

Musterilerle tanisma fazli bi anda kolaylasti, is verenim icin bisey degismedi. Cunku ben onlar icin hala Ozlem'im ama gelecekte baska bi ise gecerken Ozlem'imi kullanirim yoksa Heather ile devam ederim bilmiyorum..

Ote yandan gelecekteki zamanlarda da surekli Heather'i kullanmak Ozlem'e haksizlik gibime geliyor , ama Heather ile hayat cok kolay..

Bu arada sonunda cok sukur yeni evimize tasindik, yan komsulardan birinin ismide tesadufen Heather'mis..Kadincagiz ismini soyle bende memnun oldum ben Ozlem dedim kadin 40 saat dogru soylenisi cikartabilmek icin cabaladi. Her seferinde daha farkli seyler soyledi en sonunda dayanamadim bende merak etme illa onu soylemek zorunda degilsin bana iste zaten Heather diyorlar dedim..Kadincagiz bi anda Ozlem nasil Heather oldu sasirip kaldi, anlam veremedi..

Sanirim espri falan yaptigimi dusundu simdi gercegi bi turlu cozemedi icin iki ismide soylemiyor:)

3 yorum:

MeRaiL dedi ki...

Bana ismimden dolayi ispanyolmuyum diye soranda oldu, hani ruslara benzetmelerine alistim ama ispanyol mu ne alaka diyorum.. 0_o
Artik mucadele etmiyorum ne diyebiliyorsan oyum, bu moskova'da yasarkende oyledi,orada mirel'dim ivanna'dim, simdi burada da.. :D
sevgiler

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Selam MeRail, bloguma ve Toronto'ya hosgeldin(sanirim yeni tasinmisin!)..

Hepizi Turk disinda hep baska milletlere benzetiyorlar sanirim Turk tipine uyusmadigimiz icin..

Adsız dedi ki...

Ozlem Hanim, Gecen hafta bir Cinliyle tanistim. Adim Amelie dedi. Sastim kaldim cinli kizin adi nasil Amelie olur diye :) Sonra sizin bu postta acikladiklarinizi acikladi bana :) Cinli arkadasim, is hayatinda alistigi adini gundelik yasamina da tasimis :D Yani ilk gecen hafta duydum boyle kolay bir uygulama oldugunu :)

Buarada hazir yazmaya baslamisken update de vereyim :) Ben iyiyim. Deneme suremin bitmesine 1 ay kaldi. Isime, yasadigim yere epey alistim.

Ancak 5,5 ay olmasina ragmen hala evime tam yerlesemedim. Sanirim adam akilli bir tatil alamadiktan sonra biraz zor gibi goruluyor. Hep bir eksik cikiyor.

Size de hem evde hem de iste kolay gelsin. Yeni evinize umarim benden daha kolay bir sekilde yerlesmissinizdir.

Almanya'dan sevgiler,

Serra

Related Posts with Thumbnails