Did You Know 2.0 (Gelecegin meslekleri)

|



Burada isinde basarili bir tanidigim ayni zamanda universitede ders veriyor. Laf arasinda universitede ders vermesinin amacinin oglu (11 aylik) oldugunu soyledi. Universitelerin kresleri iyi herhalde ondan diye dusundum ama meger amaci bulundugu bolume oglu buyudugunde kolay kabul edilmesi oldugunu soyledi..


Icimden koca bir wawww nasil bir advanced thinking (ileri dusunme) dedim..Ote yandan oglu icin uzuldum..Belkide hic meslek secme sansi olmayacak.

Gunumuzde meslekler o kadar cesitleniyor veya gelisiyor ki bundan birakin 10 yil degil bes once olmayan bir suru meslek turleri var artik..

Kimbilir bir 5, 10 yada 15 yil once daha nasil meslekler olacak gelecek nesiller icin. Iste teknolojinin ve yasamin ne kadar hizli degistigini anlatan cok guzel bir video..

2 yorum:

bilge dedi ki...

ÇOK İLGİNÇ ACABA ÇOCUĞU BÜYÜDÜĞÜ ZAMAN ONUN İSTEDİĞİ MESLEĞİ SECECEKMİ? BEN ÇOCUKLARIMA SEÇTİREMEDİM BİZDE HERKES İSTEDİĞİ BÖLÜMÜ OKUDU..TÜRKİYEDEN KUCAK DOLUSU SEVGİ VE SELAMLAR..

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Sevgili Bilge cok dogru soyluyorsun, aynen katiliyorum cogumuz anne-babamizin istediklerini okumadik! Hele simdi teknoloji cagi hersey cok dah hizli degisiyor gelecege dair tahmin yapmak cok daha zor.

Bende buradan kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum..Ilkin ne yapiyor, var mi bi gelisme?

Related Posts with Thumbnails