Yeni Is Arama Kanallari

|

Gunumuz sartlarinda o kadar cok rekabet var ki sadece gazete ilani yada kariyer siteleri uzerinden is aramak yerine denenmemisi denemek yada farkli kanallar araciligi ile sirketlere ulasmak mumkun.

Ilanlara basvurup binlerce aday arasindan kesfedilmeyi beklemek yerine dogrudan o sirketlerde calisanlara ulasmaya calismak cok daha basarili sonuc veriyor.

Ayrica, ozellikle uzmanlasmis veya belli sektorelerde calisan beyin avcilari ya kendi sitelerinden yada LinkedIn'deki Is arama gruplari Kariyer Planlama, Yonetimi ve Is Arama Grubu gibi is arama odakli sitelere dogrudan aracisiz ilanlar ekliyorlar.

Kimisi ise sosyal medyanin en favori oyuncaklarindan olan Twitter uzerinden gunluk is ilanlarini takipcilerine ulastiriyorlar. Kuzey Amerika'da cok yaygin olan ve genelde sehir bazli ilanlar sanirim Turkiye'de pek ilgi gormuyor. Twitter'dan arama yaptigimda cok azina ulasabildim.

Bunlardan ulasabildigim iki tanesi Butun Is Ilanlari ve Secretcv. Iste Insan , Kariyet net gibi siteler nedense Twitter'da yoklar hala kesfedemediler mi acaba?

Sahi Turkiye'de en verimli is aramak icin nerden mumkun?

4 yorum:

bilge dedi ki...

merhabalar sevgili özlem bizde bu gün kızımla seni andık..tatil bitmedimi? burada benim bildiğim kadarı ile kariyerim.net ve yeni bir iş.com var sevgilerimle..

amapola dedi ki...

tr'de iş verenler internetten ilan yayınlasalar bile netten yapılan başvuruları ciddiye almıyor..
referansla gibip başvuru yaparsan görüşmeye çağırılıyorsun..
tecrubeyle sabit..
bir site de benden olsun :) http://www.globalcv.com/

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Merhaba Bilge, kis geldi ama henuz tatilimiz bitmedi:) Kulaklarimi cinlattiginiz icin tesekkurler, bende zaman zaman dusunuyorum sizi. Yeni bir is'i hatirlayamamistim, kariyernette kariyerim net olmus sanirim:) Burasini geriden takip ediyorum biraz, tesekkurler hatirlatma icin!

Amapola, globalcv.com'u ilk defa duyuyorum katkin icin cok tesekkurler. Referans her yerde onemli, torpil gibi gozuksede aslinda degil. Bana da internetten basvurular zaman kaybi gibi geliyor, mumkun oldukca basvuru yapmadan o sirketten birilerini bulmaya calisiyorum.

Adsız dedi ki...

Kariyer siteleri ile uğraşmak yerine, özgeçmişini doğrudan firmalara göndermek belki de daha mantıklı bir yöntem.

İnternette kısa bir araştırma yapınca bu iş için bazı çözümler var. Örneğin, www.cvmer.com ya da www.cvyolla.com sitesini bu amaçla kullanabiliriz.

www.cvmer.com ile, bildiğin, tanıdığın kişilere özgeçmişlerini gönderiyorsun, böylece gönderdiğin kişinin özgeçmişini inceleyip incelemediğinden, kaç defa baktığından, vb. bilgiler alıyorsun, diğerinde ise firma seçip gönderiyorsun ama firmaların özgeçmişine baktıklarını pek sanmıyorum. Çünkü günde onlarca CV mail ile geliyordur ve özgeçmişini görüp görmediği bilgisini alamıyorsun.

Yani diyeceğim, kariyer sitelerinden dönüş olmuyorsa, özgeçmişini direk firmalara göndermek daha mantıklı olabilir. (alıntı)

Related Posts with Thumbnails