Kitap Tavsiyesi- Magic Serisi

Kuzey Amerika'da- buyuk ihtimalle Kita Avrupasi icinde gecerli-is basvurularina olumlu cevap alabilmek, is gorusmelerine cagrilmak icin her bir is icin ozel duzenlenmis ozgecmis gondermek gerekiyor. Yoksa onca aday arasindan siyrilmak veya otomatik uygun aday tarayicilari arasindan secilmek cok kolay veya mumkun degil.

Is gorusmesi almanin yoluda iyi hazirlanmis bir ozgecmisten gecmekte eger is gorusmesine cagrilmiyorsaniz iyi bir ozgecmisiniz yok diyor uzmanlar. Bu anlamda is gorusmelerine cagrilma sikligi ve istedigim islerden is gorusmesi alabildigim icin iyi hazirlanmis ozgecmisLERIM oldugunu soyluyorlar. Ozgecmisimi hazirlarken bircok kaynaktan faydalandim ve bu yolda yazilmis bircok kitaba tesekkuru borc bilirim ama iclerinde bir "MAGIC" serisi var hepsi icinde ozel bir yere sahip.

Ozgecmiste hangi bolumde ne yazilacagi, nasil bir ifade kullanilacagi, basarilarin, deneyimlerin, yazim sekillerin en guzel anlatildigi kitap bence "RESUME MAGIC".

Kuzey Amerika'da herbir isbasvurusu icin sart olan on mektup/cover letter hazirlamak icin ise yazilmis "COVER LETTER MAGIC" diger kitaplar arasindan siyriliyor.

Ayrica hem Resume Magic'de hemde Cover Letter Magic'te bircok meslek grubuna ozel hazirlanmis ornek basvuru mektuplari ve ozgecmisler var.

Hangi ulkede olursa olsun bizim gibi basarilarini ve yeteneklerini ifade etmesini cok iyi yapmayan herkesin, is aramaya baslamadan, ozgecmisini yenilemeden bence bu iki kitaba siddetle goz atmasi gerekir.
Kitabin sanirim Turkcesi yok ama internetten siparis verip almak yada e-book olarak indirmek mumkun.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails