Umut!!

|

Maalesef ortada aslinda elle tutulur hicbirsey yok ama Aralik ilk yazisinin umut dolu olmasini istedim. Buralarin en renkli, keyifli ve insanlarin neseli oldugu bir ay Aralik. Ister istemez, her ne kadar kutlamasakta sanirim burada gecirilen 6 yil icerisinde Noel/Chrismas modu ve dogal pozitiflik banada gecmis.

Her ne kadar is anlaminda her taraf sakin is yavaslatma modu olsa da ufak capli yok canim daha neler dedirten belki sonrasinda hicbirsey cikmayacak gelismeler oluyor son bir haftadir.

Tam bir yil once 29 Kasimda bir beyin avcisi ile elindeki bir pozisyon icin gorusmustum. Gorusme cok pozifti, hemen musterisi ile bir gorusme ayarlayacakti. Aradan gunler gecip hic ses cikmayinca ben aramistim ama ulasamamistim adama mesajima da geri donmemisti.

Nerdeyse tam bir yil sonra 26 Kasimda bana piyasalarda olumlu hareketlenmeler var, hala is ariyormusun sana uygun bir is var elimde ilgilenirsen ara diye email atmis gecikmelide olsada! Bende emaili gec alinca hemen arayamadim aslinda istemeden de iyi oldu telefon etmenin pazartesiye kalmasi.

Pazartesi adami biraz tedirgin aradim cunku onun yeniden beni kendi kayitlarindan(candidate database) mi yoksa kariyer sitelerinden mi buldugunu ve elinde hangi ozgecmisimin oldugunu kestiremedim. Her bir ilana gore farkli ozgecmisim oldugu icin hangisinin onu etkiledigini anlamadan konusmaya basladik.

Klasik ne kadar ara verdin, neden, neler biliyorsun gibi sorulardan sonra ben elindeki isi sordum. Bana gecen yilki sirketi soyledi. Ben "himmm" deyince sirketi bilip bilmedigimi merak etti biliyorum deyince adama dank etti biz bu isi seninle konusmustuk degil mi dedi bende evet dedim gulerek..

Adamin aradan bir yil gecmesine ragmen beni unutmamasina sevindim. Bu seferde ben ona o zaman neden olumlu sonuclanmamasini sordum..

Dale de "aaa seninle ilgili bisey degil butcelerinde yeni eleman icin fon yaratamadilar" dedi..Ayrica simdi yeni bir mudur var dedi sanki daha iyi biri dercesine..Maasi konustuk benim istedigimden $10,000 daha fazlasini alabiliriz sanirim dedi bende "even better-daha da iyi" dedim. Bu hafta icinde musterimle ve seninle bir araya gelmeyi ayarlayacagim dedi..

Hala bir ses yok, bana ancak bir yil sonra geri donen birinden cok bir beklentim yok/yoktu ama olay basli basina komik. Kariyer sitelerinde kitaplarinda yazan mulakatiniz kotu gecse bile, veya iyi gecmesine ragmen o isi alamadiginiza uzulmeyin belki aradan biraz zaman gecsede sans yeniden gulebilir senaryolarina cok uygun dustu.

Aslinda sana uygun bir sey oldugunda biz seni arayacagiz kliselerini dogru cikartan baska bir olayda basima gelmisti. Meraklisi buraya tiklasin!

Evet dedigim gibi ortada birsey yok henuz belkide hic olmayacak ama en azindan her isi alamadigimiz zaman benden/adaydan kaynaklanmadigini duymak guzel ve rahatlatici sadece bu bile onumuzdeki gunlere umutla bakmak icin yeterli!

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails